TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund lancerede i en fælles aprilsnar “El-barnspolitikken” med en bonus til forældre, der får deres børn til at blive elektrikere. Det skabte opmærksomhed på både traditionelle og sociale medier.

“Den voksende mangel på elektrikere får nu arbejdsgivere og lønmodtagere til at tage helt nye metoder i brug.”

Sådan lød indledningen på den fælles aprilsnar, som TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund sendte bredt ud 2. påskedag, hvor det som bekendt også var 1. april.

Her blev den fiktive “El-barnspolitik” lanceret med en konkret bonus på 100.000 kroner til forældre, hvis barn bliver udlært elektriker. På begge sider af bordet kaldte parterne det både for “nyskabende” og “inspirerende” i forhold til at tage ansvar for få udlært nok elektrikere til den grønne omstilling af samfundet.

Reaktionen udeblev da heller ikke. Et par nyhedsmedier kontaktede TEKNIQ Arbejdsgiverne for lige at være helt sikre på, at der var tale om en aprilsnar. Og på det sociale medie LinkedIn strømmede det ind i kommentarfeltet med smileys og thumbs up’s.

Men selv om det var tænkt som en gimmick på årets dag for den slags, så ligger der en seriøs udfordring bag. Manglen på kvalificerede medarbejdere er fortsat en af de store hovedbrud blandt virksomhederne i det tekniske erhvervsliv, og TEKNIQ Arbejdsgiverne vil derfor også løbende arbejde for at få flere faglærte, så det kan matche det behov, der forventes at stige de kommende år.