Hvordan deler vi information og viden om VVS, VA-systemer, regnvandshåndtering og sanitet på en underholdende og forståelig måde? Den udfordring har Wavin, en af Europas førende leverandører af plastrørsystemer til HVAC- og VVS-sektoren, givet sig selv. Deres svar? En podcast, der skal uddanne, oplyse og inspirere folk i infrastruktur- og byggebranchen. Super Ide. Nytænkende og kreativt. Det er Wavin.

Nu lancerer Wavin The Waves of Wavin – en helt ny podcast, der stiller skarpt på, hvad der kan gøres for at skabe klimasikre og bæredygtige byer. Formålet med podcasten er at underholde og uddanne elever, lærere, ingeniører, iværksættere, kommuner og installatører i VA-, VVS- og byggebranchen.

Bæredygtighed og digitalisering i fokus

Manden bag mikrofonen og initiativtager til podcasten er David Jirout, digitaliserings- og bæredygtighedsspecialist hos Wavin Nordics. Afsnittene vil være på engelsk og forsøger bl.a. at besvare de akutte, globale vandproblemstillinger, vi står overfor.

– VA- og VVS-løsninger er en central funktion i de fleste menneskers hverdag – ofte uden at man er klar over det. Det skyldes, at de ofte er placeret bag vægge eller under gulve, parkeringspladser og marker. Så vores store udfordring er at gøre dette område mere synligt, interessant og underholdende for alle, der har en interesse for området. Derfor har vi valgt at lancere en podcast, der tager fat på både hverdagens og de større udfordringer samt fortæller os mere om, hvad der kan gøres for at løse disse problemer.

Sådan siger David Jirout og fortsætter:

– Fokus vil være på bæredygtighed og digitalisering, to nøgleord i nutidens byggebranche. Jeg er ung og nysgerrig og vil lære mere om den branche, vi arbejder i. Jeg går derfor til denne podcast-opgave som en undersøgende journalist, der gerne vil opfordre til spændende diskussioner om, hvordan vi sammen løser verdens udfordringer, når det kommer til vand og sanitet.

Gæster fra hele Europa

I podcast-afsnittene får David Jirout selskab af forskellige gæster, der arbejder for Wavin i hele Europa.

– Vores gæster kommer fra flere forskellige spændende roller hos Wavin. Der vil være personer med ansvar for udvikling af regnvandsløsninger, sanitet, digitalisering, vandcirkulation, bæredygtighed – alt muligt, siger David Jirout og afslutter:

– Vores perspektiv er meget globalt, og vi ønsker, at podcasten skal være relevant i hele verden. Sanitetsproblemer, klimaforandringer og problemer med regnvandshåndtering påvirker lande over hele verden, så hvis vi kan forelægge beviser på løsninger, der rent faktisk virker – på en letforståelig og underholdende måde – så tror jeg, vi er kommet et væsentligt skridt videre på vejen.