Den 30.oktober 2019 slår Forum dørene op for to spændende dage med foredrag, udstilling samt en vifte af begivenheder.

Building green bliver et tilløbsstykke.

Dagens VVS fremhæver nedenfor 2 interessante seancer:

Dag 1. 30.Oktober 2019 kl.15.50

Materialernes kamp om klimaet

Gælder alle kneb, når der battles om at sætte ind imod klimaforandringer – eller skal dokumentationen være i orden? Er vi klar til at gå på kompromis med krav og komfort for at spare på CO2’en? Er det overhovedet muligt at kategorisere materialer som ”klimasyndere” og ”CO2 darlings” eller kommer det an på, hvordan regnestykket er stillet op? Og hvad med innovationen – er der plads til den, når vi skal dokumentere egenskaber og være grønne? Kom med, når vi inviterer en række kloge hoveder med meninger ind til en spændende debat om byggematerialers rolle i klimakampen! For en ting er sikkert – det er en fælles opgave at løse de klimaudfordringer vi står midt i – og byggebranchen spiller en vigtig rolle!
Deltagere i emnet er:

Ib Enevoldsen, administrerende direktør, Rambøll
John Strandfelt, Partner, Arkitekt MAA, Gottlieb Paludan Achitects
Martin Manthorpe, Direktør for Strategi, Forretningsudvikling og Public Affairs, NCC
Mia Manghezi, Projektudviklingsdirektør, Pension Danmark
Dorthe Mathiesen, Branchedirektør, Dansk Beton
Mette Glavind, Direktør, Teknologisk Institut

Faciliteret af: Elly Kjems Hove, Branchedirektør, DI Byg

Dag 2. 31.oktober 2019 kl.9.45 spændende foredrag om

Ventilationsvinduet ved direktør Peter L. Clausen, som har udviklet Ventilationsvinduet og indeklima- og energikonceptet “Living Better”

Anvendelsen af Ventilationsvinduet i både nybyg og renoveringsopgaver har overrasket byggebranchens eksperter positivt og på vej til at fjerne den sidste rest skepsis og forbehold til den unikke prisbelønnede bæredygtige indeklimaløsning. Indlægget på Building Green omhandler en række eksempler på projekter, hvor Ventilationsvinduet har været den bærende løsning for betydelige besparelser i byggeri og renovering, samt forbedring af indeklimaet med et minimum af investering og efterfølgende væsentligt lavere driftsomkostninger. Hør om, hvordan Ventilationsvinduet er i dag en del af bygningsreglementet og hvordan AAU/SBI har gjort det nemt at indregne energitilskuddet på forvarmning såvel som selvkøling i BE18. Der gives konkrete eksempler på gennemførte projekter, hvor boligforeninger, bygherrer og rådgivere har opnået højere grad af bæredygtighed samt betydelige besparelser i både plads, materialer, solceller, fjernvarme og genhusning.

Adm. direktør Peter L. Clausen, medgrundlægger og ejer af Horn-Group Aps., som har udviklet og markedsfører Ventilationsvinduet og indeklima- og energikonceptet ”LivingBetter”