Når den største danskejede leverandør til byggeriet 26. oktober slår dørene op til sit nye 8.000 kvm store proff- og logistikcenter i Svendborg, er der tale om koncernens første DGNB Guld-certificerede byggeri.

Blot 12 måneder efter første spadestik er Bygmas første DGNB Guld-certificerede proff- og logistikcenter nu en realitet. Dermed får håndværkerne på Sydfyn nu adgang til professionel rådgivning og materialer af den højeste kvalitet i moderne og optimerede omgivelser.

– Vi er naturligvis meget stolte af, at det er lykkedes vores nye flotte forretning at opnå en DGNB Guld-certificering. Det ligger også helt i tråd med vores ambitioner om at gå forrest og vejlede og inspirere vores kunder, når det kommer til bæredygtighed, fortæller Ejnar Andersen, regionsdirektør hos Bygma.

Han bakkes op af den stolte direktør i Bygma Svendborg, Thomas Skovlund Madsen:

– Det er en stor fornøjelse at være med til at åbne det første DGNB Guld-certificerede proff-center i koncernen. Vi har tilstræbt at gøre det til et rart sted at handle og har tænkt kundeservice helt ind i konceptet for forretningen. Jeg og det lokale team glæder os rigtig meget til at betjene nye og nuværende kunder på Sydfyn.

Bygma både vejleder og bygger bæredygtigt

De seneste år har der været stor fokus på bæredygtighed i byggeriet, hvilket naturligvis har påvirket Bygmas kunder. Med ønsket om at være håndværkernes foretrukne sparringspartner har Bygma derfor arbejdet målrettet på at hjælpe kunderne ved hjælp af blandt andet klimaseminarer for de lokale håndværkere, uddannelse af lokale bæredygtighedsambassadører og digitale løsninger, der skal sikre produkternes klimadokumentation.

DGNB Guld-certificeringen til det nye proff- og logistikcenter i Svendborg er endnu et udtryk for, at koncernen selv viser vejen, når det kommer til bæredygtigt byggeri.

– Vi har dagligt fokus på at hjælpe vores kunder til at vælge bæredygtige materialer og derefter dokumentere det ud fra de krav, der er til nutidens byggeri. DGNB Guld-certificeringen er ikke blot et kvalitetsstempel. Hele processen med DGNB Guld-certificeringen har også givet vores medarbejdere en fantastisk indsigt i at bygge bæredygtigt – og det betyder, at de nu er klædt endnu bedre på til at vejlede vores kunder i det certificerede byggeri, fortæller Thomas Skovlund Madsen, og fortsætter:

– Til byggeriet i Svendborg har vi haft fokus på det, som vi er bedst til i Bygma, nemlig byggematerialerne. Der er valgt materialer med produktspecifikke EPD’er og lange levetider for at optimere byggeriets totaløkonomi og klimaaftryk.

Solen sikrer strøm og gode arbejdsforhold

Udover en øget bevidsthed omkring valg af byggematerialer, så har Bygma også indtænkt en række løsninger, der skal sikre lavere udledning og højere komfort for medarbejdere og kunder.

På den største hal er der således monteret solceller, der genererer strøm til blandt andet opladningen af de eldrevne gaffeltrucks samt forbruget på ventilation, kølebehov og belysning. Til opvarmningen bruges der topmoderne varmepumper og alt belysning er lysstyret LED.

Samtidig har man haft stort fokus på arbejdsmiljøet ved at sætte lys, indeklima og arbejdssikkerhed er i højsædet.

– I alle hallerne er der arbejdet med ovenlys og store vinduespartier, så vi kan bruge så lidt kunstigt lys som mulig og alligevel sikre at der er lyst og venligt, hvilket giver gode arbejdsforhold, afslutter Thomas Skovlund Madsen.

 

Fakta om Bygma Svendborg:

30.000 m2 grund

6.500 m2 under tag

1.500 m2 overdækket

DGNB Guld-certificeret