Omsætningen stiger stadig i landets el- og vvs-installationsvirksomheder, om end væksten foregår i et mere afdæmpet tempo. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Især elbranchens omsætning voksede i årets tredje kvartal (med 3,6 procent i forhold til året før), mens væksten var mere beskeden i vvs-branchen (0,7 procent).

”Det er positivt, at virksomhederne fastholder den opadgående kurve, men vi ser også, at tempoet i væksten er på et relativt beskedent niveau, hvilket understreger behovet for, at virksomhederne fortsætter indsatsen for at effektivisere den daglige drift,” siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Hvis man kigger på hele perioden fra januar til og med september, er omsætningen i installationsbranchen samlet set steget med tre procent, hvilket især skyldes et godt første kvartal.

Og tager man højde for, at der har været en inflation på cirka 0,8 procent i år, så er realvæksten i installationsbranchens omsætning på 2,2 procent.

”Ved årets indgang skønnede vi en samlet realvækst på tre procent i installationsbranchen. Hvis vi skal nå det, skal der altså et rigtig godt sidste kvartal til i år,” siger Tina Voldby.