Industrimotorer forbruger 50 % af den elektriske energi i verden, og kun 20 % af disse motorer er udstyret med motorstyringer med variabel hastighed. Det efterlader et stort uudnyttet potentiale for at forbedre energieffektiviteten og reducere CO2-emissioner. Strømmodulet er nøglekomponenten i enhver variabel hastighedskontrol til elektriske motorer.

Det er baggrunden for, at SEMIKRON og Danfoss Silicon Power har fusioneret for at skabe en fælles virksomhed specialiseret i Power Electronics med fokus på effekthalvledermoduler.

Med en eksisterende arbejdsstyrke på mere end 3.500 dedikerede kraftelektronikspecialister vil den nye SEMIKRON-Danfoss levere teknologiekspertise i verdensklasse som den førende partner inden for Power Electronics. Fusionen kommer med en fast forpligtelse til fremtidige investeringer, der baner vejen for grøn vækst og en mere bæredygtig, energieffektiv og dekarboniseret fremtid. SEMIKRON-Danfoss vil være en central muliggører for denne overgang.

Den elektriske strøm vil i fremtiden være den vigtigste energikilde. Effekthalvledermodulet er kernen i alle strømelektronikløsninger. Modulet er bygget af effekthalvledere, der gør det muligt at konvertere og styre den elektriske effekt.

Med stigningen i e-mobilitet forventes efterspørgslen efter elbiler at stige med 30 % hvert år i løbet af de næste år. Dette taler om kraftmodulernes enorme vækstpotentiale, da de er en nøglekomponent til at drive elmotoren og i køretøjsopladere.

Den igangværende globale omstilling, der sigter mod at erstatte fossile brændstoffer ved at forbedre energieffektiviteten og ambitiøs brug af vedvarende energi, øger også efterspørgslen efter strømmoduler. Strømmodulet er kritisk i alle solcelleanlæg og alle vindmøller for at muliggøre strømkonvertering til net og energilagring.

SEMIKRON-Danfoss vil udnytte sin stærke kerneforretning inden for industrielle og vedvarende energimodulapplikationer og vil bruge partnerskabet til at målrette en førende position inden for automotive powermoduler. SEMIKRON-Danfoss vil sætte trenden og drive teknologiskiftet til siliciumcarbidløsninger i både industrielle og automotive applikationer.

Den nystiftede SEMIKRON-Danfoss fælles virksomhed vil blive ejet af SEMIKRON og Danfoss-koncernens nuværende ejerfamilier, hvor Danfoss er majoritetsejer.

Den nye fælles forretning SEMIKRON-Danfoss vil blive ledet af ét fælles ledelsesteam. Den fælles forretning vil blive drevet på vant vis med bibeholdelse af eksisterende produktionsfaciliteter, kunde- og leverandørforhold og distributionskanaler.

SEMIKRON-Danfoss beholder de to hovedlokationer i Tyskland, Nürnberg og Flensborg. Semikrons og Danfoss Silicon Powers nuværende fabrikker og salgskontorer vil fortsætte driften som normalt.

Danfoss President & CEO Kim Fausing sagde:

“Den nye SEMIKRON-Danfoss bygger på et stærkt langsigtet partnerskab og mere end 90 års kombineret teknologisk lederskab inden for Power Modul-emballage, innovation og kundeapplikationsekspertise. Med elektrificering, der driver den grønne omstilling, sigter SEMIKRON-Danfoss efter at blive den foretrukne dekarboniseringspartner for kunderne. Vi har passionen, kompetencerne og teknologierne til at mere end fordoble vores forretning på fem år.”

SEMIKRON CEO Karl-Heinz Gaubatz tilføjede: “Dette er virkelig et spændende øjeblik. Baseret på tætte, tillidsfulde samtaler gennem de sidste måneder har vi identificeret, at SEMIKRON og Danfoss passer unikt sammen med komplementerende aktiver, et stærkt team og fælles værdier. Ved at kombinere SEMIKRONs ekspertise som pioner inden for halvlederteknologi med mere end 70 års erfaring i udvikling af topklasses powermoduler og systemer og styrken, innovationsevnen og den hurtige drift af Danfoss Silicon Power og Danfoss Group, er vi placeret ideelt. at blive en af ​​de stærkeste spillere inden for kraftelektronik.”

Claus A. Petersen, Senior Vice President og General Manager Danfoss Silicon Power, konkluderer:

”Den nye SEMIKRON-Danfoss er en fantastisk mulighed for kunder, partnere og vores medarbejdere. Timingen er perfekt med stærk vækst på vores nøglemarkeder Automotive, Industry og Renewables. Med den nye teknologiovergang fra silicium til siliciumcarbid er vi klar til at blive vores kunders stærkeste partner. SEMIKRON-Danfoss vil inspirere fremtiden og byder på store karrieremuligheder”.

SEMIKRON

SEMIKRON er en af ​​verdens førende producenter af effektmoduler og systemer primært i mellemeffektområdet (ca. 2 kW op til 10 MW). Vores produkter er kernen i moderne energieffektive motordrev og industrielle automationssystemer. Yderligere anvendelsesområder omfatter strømforsyninger, vedvarende energi (vind- og solenergi) og elektriske køretøjer (personbiler, lastbiler og busser, tunge køretøjer og andre batterikøretøjer). SEMIKRONs innovative strømelektronikprodukter gør det muligt for vores kunder at udvikle mindre, mere energieffektive strømelektroniksystemer. Disse systemer reducerer igen det globale energibehov.

SEMIKRON er en familieejet virksomhed grundlagt i 1951 med hovedkontor i Nürnberg, Tyskland. I dag har virksomheden mere end 3.000 ansatte i 24 datterselskaber verden over. Dette internationale netværk med produktionssteder i Tyskland, Brasilien, Kina, Frankrig, Indien, Italien, Slovakiet og USA sikrer hurtig og omfattende service til kunderne.