Udstyr vil blive brugt til at understøtte genopretningen af ​​varmeforsyningen til 250 huse.

En forsendelse fra Danfoss indeholdende to tons udstyr er blevet leveret til Kharkiv kommunale varmeforsyningsselskab for at hjælpe med at genoprette varmeforsyningen til 250 beboelseshuse.

Denne donation af udstyr, bestående af fittings, ventiler og aktuatorer, kommer blot et par uger efter, at Danfoss sendte udstyr til de ukrainske byer Mykolayiv og Chernihiv for at støtte restaureringen af ​​fjernvarmesystemer og levere varme og varmt vand til sine borgere.

Byen Kharkiv lider under en af ​​de mest intense beskydninger siden krigen er brudt ud. I begyndelsen af ​​juni var mindst 7 % af dens fjernvarmeinfrastruktur allerede blevet beskadiget eller ødelagt.

Oleksiy Luka, viceteknisk direktør for Kharkiv varmenetværk siger: “Vi har været i et etableret partnerskab med Danfoss i lang tid. Jeg kan ikke understrege, at de i disse svære tider var de første til at give en hjælpende hånd og donere det mest nødvendige udstyr”.

På grund af diversificering af varmeproduktionskilder fjerner et moderne fjernvarmesystem afhængigheden af ​​naturgas og sikrer pålideligheden og effektiviteten af ​​varmeforsyningen. Derfor, sammen med at bringe kritiske behov før fyringssæsonen, er det nu nødvendigt at planlægge, hvordan man kan genopbygge fjernvarmesystemet i Kharkiv og andre byer på en bedre måde.

Da krigen brød ud, suspenderede Danfoss forretningsaktiviteter i landet af sikkerhedsmæssige årsager, mens alle ukrainske kolleger var på lønningslisten. Men fra sidst i april og frem har vi genoptaget leverancerne til Ukraine.

“Det er vigtigt for os at fortsætte med at støtte befolkningen i Ukraine såvel som vores ukrainske kolleger og kunder,” siger Danfoss President, Østeuropa Region. Adam Jedrzejczak. “Vi mener, det er det rigtige at gøre. Vores produkter vil også have en positiv indvirkning. Faktisk er de nøglen til at genopbygge infrastruktur inden for distriktsenergi, vand- og spildevandsbehandling, kommercielle bygninger og boligbyggerier og andre områder.”

Danfoss har 88 ukrainske kolleger, og mens de fleste af dem har valgt at blive i deres land, er andre evakueret sammen med deres familier. Danfoss har tilbudt dem job og bolig i Polen og andre lande, hvor virksomheden har fabrikker.

Mindre end en måned efter angrebet donerede Danfoss’ hovedaktionær – Bitten & Mads Clausen Fonden – en million EUR til støtte for ukrainske familier og lokalsamfund, der er ramt af krigen. Pengene er blevet delt mellem Dansk Røde Kors, Red Barnet og Dansk Flygtningehjælp.

Danfoss-medarbejdere verden over har også rejst i alt 77.500 EUR på eget initiativ for at hjælpe deres ukrainske kolleger. Og Danfoss toppede beløbet, så det nåede op på i alt 155.000 EUR.