Danmarks Tekniske Universitet, DTU viser vejen.

Årtiers investeringer i iværksætteri på DTU har skabt store værdier i form af ny teknologi, arbejdspladser og nye virksomheder. En analyse fra konsulentfirmaet IRIS Group, som DTU har bestilt, viser, at DTU-studerende, ansatte og færdiguddannede kandidater de seneste to årtier har oprettet mere end to nye virksomheder om ugen. Siden 1999 har DTU stået bag ca. 2.200 nye virksomheder, som har genereret over 7 mia. kr. i omsætning og mere end 2.700 nye jobs.

”Det er et fantastisk at se så mange idéer blive ført ud i livet, og at så mange ingeniører fra DTU har kompetencer og mod på at starte nye virksomheder. Vi er stolte af resultaterne. Og vi sætter særligt pris på, at de er skabt i samarbejde med virksomheder, fonde og erhvervspolitiske aktører, som har troet på DTU´s vision om at skabe et attraktivt, forskningsbaseret miljø for innovation,” siger rektor på DTU Anders Bjarklev.

Han glæder sig over, at DTU i dag har et af de største og mest veludbyggede økosystemer for iværksætteri blandt tekniske universiteter i Europa, og at DTU er kåret som det mest innovative universitet i Norden.