Unidrain har uddelt Talentlegatet siden 2019. Målet med legatet er at fremhæve de underprioriterede erhvervsuddannelser positivt ved at hædrer de mest talentfulde lærlinge indenfor VVS- og murerfaget.

– At støtte unge talenter er en hjertesag for Unidrain. Vi tror på, at investering i fremtidens fagfolk er afgørende for fortsat kvalitet i vores branche. VVS- og murerbranchen har brug for passionerede og dygtige fagfolk, og vores talentlegat fremhæver netop disse. Det kan måske inspirere andre unge til at prøve kræfter med VVS- eller murerfaget. I år har vi fået dobbelt så mange nominerede som sidste år, så Nicklas og Tobias kan godt være stolte, udtaler Katrine Kjøller, Area Sales Manager hos Unidrain.

Årets vindere har nationalt og globalt talent

Til Unidrains Talentlegat indstilles lærlinge af deres faglærer eller mester. I år blev Tobias Ringberg Andreasen og Nicklas Thomsen de udvalgte til at modtage hæder, ros og en check på 15.000 kr., som de blev overrasket med tidligere på ugen.

I indstilling af murerlærling Tobias Ringberg Andreasen skriver murermester Lasse Lehmann Nielsen blandt andet, at Tobias har markeret sig på nationalt plan, da han i år var udtaget til DM i Skills – et uomtvisteligt bevis på Tobias’ talent og engagement.

– Tobias er utroligt engageret og fokuseret. Jeg er heldig at have fire fantastiske lærlinge, men Tobias skiller sig alligevel ud med sit imponerende gå-på-mod og en smittende glæde. Han går altid til opgaverne med et positivt sind og en vedholdenhed. Når han sætter sig et mål, bliver han ved, indtil han når det. Hans optimisme er kilde til inspiration for os alle hos Jorton, fortæller Lasse Lehmann Nielsen.

I nomineringen af VVS-lærling Nicklas Thomsen fremhæver Jesper Gullemann, Serviceleder hos Finn L. & Davidsen, Nicklas’ mod og nysgerrig.

– Med en konstant tørst efter ny viden og nye udfordringer bliver Nicklas bare ved med at imponere. Hans faglighed og dygtighed overstiger de flestes – både andre lærlinge og endda erfarne svende. Derfor valgte vi også at sende ham til Australien, hvor han viste sig at være den perfekte repræsentant for vores virksomhed, fortæller Jesper Gullemann.

Nicklas’ præstationer i udlandet imponerede så meget, at virksomheden i Australien tilbød ham en permanent stilling. Heldigvis valgte Nicklas at vende tilbage til Finn L. & Davidsen.

Kæmpe overraskelse på en helt almindelig arbejdsdag

Overraskelsen var stor, da de to lærlinge, Tobias og Nicklas, blev mødt med fejring på det, der skulle have været en helt almindelig arbejdsdag for dem begge.

– Jeg havde slet ingen anelse om, hvad der skulle ske. Jeg fik bare besked om at tage en fin skjorte på, fordi vi skulle til et møde. Jeg er dybt beæret over, at Jesper har indstillet mig, og at I hos Unidrain har valgt mig som modtager af VVS-legatet, udtaler Nicklas Thomsen.

Også Tobias blev i den grad overrasket af den uventede hæder.

– Jeg havde slet ingen anelse om, hvad der skulle ske i dag. Jeg står jo bare her og arbejder, som jeg plejer. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige, men jeg er virkelig, virkelig glad. Det er en kæmpe anerkendelse af min indsats og understreger bare, at jeg med mureruddannelse har valgt den rette vej, slutter Tobias Ringberg Andreasen.