Danfoss, EU og Vaasa universitetet i Finaland er startet på et projekt, der skal finde fremtidens krav til netkrav.
Navnet er Ideal4Green.
Ideal4Green-projektet har til formål at adressere klimaændringer og det globale skift mod bæredygtige energisystemer. Det fokuserer på at udvikle og integrere mikronet til at styre de mange forskellige vedvarende ressourcer og nå dekarboniseringsmål. Projektet er i overensstemmelse med Europa-Kommissionens forpligtelse til CO2-neutralitet i 2050 ved at styrke energisamfundene og optimere lokalt udbud og efterspørgsel.
Projektet involverer et netværk af universiteter, industrier og forskningsinstitutter, der skal træne 15 ph.d.-kandidater i forskellige aspekter af mikronetplanlægning, design, drift, kontrol og konsekvensanalyse. To af disse ph.d.-kandidater vil blive placeret i Vaasa for at arbejde i tæt samarbejde med Danfoss og University of Vaasa.
Kandidaterne vil modtage en blanding af akademiske og industrierfaringer, herunder praktisk træning og netværksmuligheder. De vil lære avancerede tekniske færdigheder, forbedre deres kommunikations- og problemløsningsevner og udvikle en dyb forståelse af bæredygtige energisystemer.
De foreløbige emne for projektet er at analysere netbehov for store (1 GW og større) elektrolyseanlæg. Hos Danfoss ønsker man især at undersøge, hvordan nettilslutningen af store elektrolyseenheder skal styres i fremtiden, hvad er netkravene til disse enheder, og hvordan enhederne vil udvikle sig i fremtiden.
Ideal4Green-projektet bevilges Marie Sklodowska-Curie Industrial Management Doctorate Program-støtte fra EU, og Danfoss deltager i projektet som støttepartner. Det bliver spændende at se, hvad ph.d.-kandidaterne finder ud af om status og fremtidsperspektiv for netkrav og forbindelser ved tilslutning til store elektrolyseenheder.