Dagens VVS har besøgt 3D-huset i Nordhavn. Det ligger på Kattegatvej 2. Det var en speciel oplevelse at stå derude foran Europas første 3D printede bygning.

Der var polske byggearbejdere derude, så samtalen blev meget lidt teknisk. Det drejede sig mest om VM i fodbold og Robert Lewandowski. Men hyggeligt var det.

Det er 3D Printhuset A/S, der står bag byggeriet. Bygningen kaldes BOD.

The BOD (”Building on Demand”) er navngivet præcis sådan for at understrege, at med 3D print teknologien automatiseres byggeriet og mulighederne for formgivning af bygningen udvides. Selvom The BOD er et meget lille kontorhotel på under 50 kvm beliggende i Københavns Nordhavn, så er bygningen stor nok til at illustrere bl.a. nogle af de arkitektoniske og omkostningsmæssige fordele, som anvendelse af 3D print teknologien medfører.

Jakob Jørgensen, Teknisk Chef i 3D Printhuset A/S forklarer: ”Med traditionelt byggeri er enhver organisk eller ikke ret linje en udfordring, teknisk såvel som økonomisk, idet det kræver betydelig indsats af arbejdskraft. The BOD har ikke en eneste ret linje i designet, udover vinduerne og dørene, for med automatiseret 3D printning er organiske bygningsformer ingen begrænsning. Komplekse former kan opføres uden meromkostning”.

Inspirerende besøg.

Hent selv mere inspiration på www.3dprinthuset.dk. Tryk på “BOD” på den grønne fane på deres hjemmeside.