Tekniq informerer om, at sammenslutningen af elinstallatører, Koble, udvider for anden gang og tilføjer virksomheden A/S Poul Larsen Autoriseret El- og VVS-installatør til gruppen, som nu består af seks virksomheder med en samlet årlig omsætning på ca. 250 millioner kroner.

Tilføjelsen er til stor glæde for Anders Colding, COO i Koble, der ser konsolideringen som uundgåelig:

– Jeg er ikke i tvivl om at tendensen med konsolidering er kommet for at blive, og det vil være vejen til at stå stærkt i fremtiden. Vi ser det i mange andre brancher. Og det er vel ikke overraskende, at det er teknik-fagene, der går forrest. Vi glæder os til at få Ole med på holdet, og allerede nu oplever vi synergierne ved at være den lokale installatør med relationen til kunden kombineret med den pallette af kompetencer, der udvides hver gang, vi får en ny kollega med på holdet, udtaler Anders Colding

”Jeg sælger ikke af nød, men af lyst”

Poul Larsen holder til i Fjenneslev på Sjælland, og er en kombineret elektriker og VVS-virksomhed. Ole Langtofte Larsen, der er ejer og daglig leder, forbliver i virksomheden, der har 45 medarbejdere og løser en bred vifte af opgaver, fra almindelige elinstallationer og VVS-opgaver til video- og teledata, sikring, automatik, varmepumper og større industri-installationer.

Ifølge Ole Langtofte Larsen var valget om at blive en del af Koble ikke svært, men som 3. generation i en familievirksomhed med snart firs år på bagen var det heller ikke let at sælge.

– Jeg sælger ikke af nød, men af lyst. Når det er sagt, så er der da nogle blandede følelser ved i nogen grad at give afkald på ejerskabet af en virksomhed, der har været i familien, siden min farfar startede firmaet i 1946, siger Ole Langtofte Larsen.

Ole Langtofte Larsen har selv været eneejer i ti år efter at henholdsvis hans far og farbror overtog efter farfaren. Men da Ole Langtofte Larsen ikke selv har børn, der er gamle nok til overtage, bliver familievirksomheden nu en del af en større familie – Koble.

– Det bliver spændende at være med til at udvikle et nyt koncept. Vi kan alle bidrage med hver vores kompetencer, og nu agerer som samme firma og ikke konkurrenter. Det ser jeg frem til, for det er blevet sværere at være en mindre og mellemstor virksomhed, for der er så mange både tekniske og administrative krav, der gør, at det er klart, at man ser en konsolidering i branchen, siger Ole Langtofte Larsen.

Det næste skridt for Koble bliver ifølge Anders Colding i det jyske.