Kloakmessen – en succes

 

Med  flere besøgende og flere udstillere blev kloakmessen 2018 i Fredericia en succes. I alt var der 3.038 besøgende over de to dage, som messen varede.

Det er en stigning på 6,5% i forhold til forrige messe. Der var 138 udstillere, og det var tydeligt, at det var blevet til større og mere professionelle stande end tidligere.

Det var da også en glad formand for Danske Kloakmestre,Tom Ewers, som Dagens VVS talte med. :”Ja, jeg kan med tilfredshed se tilbage på dette 2018 arrangement”, sagde formanden. ” Messen vokser, og jeg fornemmer, at vores tiltag i forbindelse med messen såsom DM i Kloak mm. er med til fastholde stoltheden om vores fag, og er med til at sætte kvaliteten i fokus.”

 

DM i Kloak og andre tiltag

DM i Kloak har været afholdt siden år 2011, og i år var der skabt de rigtige betingelser i forbindelse med messen. Der var opbygget ”kampplads” midt i messen, og der blev afviklet DM i Kloak i tre kategorier: elever, rørlæggere og kloakmestre. Der var kamp til stregen i alle tre kategorier:

–                           Hos eleverne vandt Thomas Rasmussen fra KP Marsh Entreprenør i Hornsyld

–                           Hos rørlæggerne vandt Michael Pedersen fra Brdr. Christensen i Ikast.

–                           Hos kloakmestrene vandt Jacob Rahr fra Entreprenør Rahr i Bredebro

Ud over mestertitlerne var der pæne sponsorpræmier til alle finaledeltagerne. Derudover var der en pladevibrator på højkant for højeste point – denne blev vundet af Jakob Rahr, der fik maksimumpoint med pil op.

På grund af de gode betingelser ved messen er det besluttet, at DM-titlen nu gælder for 2 år.

Der var også stor interesse for messens workshops, som blandt andet omfattede digitalisering, og rotteproblemer.

De seneste år har AO Johansen vundet titlen for bedste stand på udstillingen. I år gik denne titel til firmaet Wacker-Neuson, som blandt andet leverer materiel og maskiner til byggebranchen.