Grundfos og Augury, et hurtigt voksende amerikansk dataanalysefirma og førende leverandør af Digital Machine Health-løsninger, tager et stort skridt mod digitalisering af vandinfrastruktur over hele verden ved at indgå et langsigtet partnerskab. Sammen vil de udvikle smarte diagnostiske løsninger og services til Grundfos-kunder.

De to virksomheder har allerede arbejdet sammen de sidste to år med succes for at teste nye produkter og serviceløsninger på tværs af flere markeder og brancher. Nu tager de det næste skridt ved at tilbyde en række nye services og forretningsmodeller.

– Ved at lægge et kunstig intelligens-baseret lag på eksisterende løsninger kan vi automatisk indsamle mekaniske og operationelle data, der kan give indblik i maskinernes stand og diagnostik, som vores kunder og serviceorganisation kan handle efter, siger Tommy Due Høy, Group VP, Global Service & Solutions, Grundfos. Han mener, at partnerskabet sætter standarden for fremtidige løsninger.

– Kigger vi ti til femten år frem i tiden, kan dette meget vel blive et af de der afgørende øjeblikke, hvor vi siger, at der tog vi et stort skridt fremad, tilføjer han.

Augury arbejder med verdens største produktions- og industrivirksomheder for at transformere disses arbejdsprocesser ved at levere data om deres maskiners stand og ydelse i realtid. Kombinationen af Augurys løsninger baseret på kunstig intelligens og Grundfos’ store ekspertise indenfor applikationer har potentiale til at ændre vandforsyning og services, som vi kender det i dag.

– Vand er afgørende for, hvordan vi lever, arbejder og trives – alligevel går det ofte upåagtet hen, siger Saar Yoskovitz, medstifter og administrerende direktør i Augury.
– Gennem dette partnerskab vil Grundfos og Augury arbejde sammen om at gøre vand til en sikrere, mere disponibel og effektiv ressource for virksomheder, individer og endda nationer over hele verden.

– Vi har de sidste otte år samarbejdet med produktionsvirksomheder og forsyningsselskaber for at sikre, at mennesker over hele verden altid kan stole på maskiner, der spiller en vigtig rolle, og har på første hånd set, hvad det betyder. Jeg er meget glad for partnerskabet med Grundfos og for at kunne brede det ud til et større marked.

– Vores viden om applikationer har hele tiden været en afgørende faktor for at kunne levere pumpeløsninger i topklasse til verden. Når vi planlægger fremtidens portefølje, er det afgørende, at vi udnytter denne viden for at indbygge mere intelligens, IoT, fjernovervågning og avanceret diagnostik i vores løsninger, så vi sikrer differentiering, som er en af de højeste prioriteter for Grundfos, siger Anupam Bhargava, Group Vice President, Industry, Grundfos.