Norges største hotel har netop gennemgået en stor renovering, hvor indretningen er ført tilbage til 50’ernes elegance. Her spiller den danske designvirksomhed Unidrain en stor rolle.

Når gæster fra hele verden fremover træder ind ad døren til luksussuiterne på det eksklusive hotel Clarion Hotel The Hub I Oslo, bliver de mødt af unikt dansk design.

Det findes på badeværelset, men det er så diskret, at det umiddelbart er svært at se.

De marmorudsmykkede badeværelser er nemlig forsynet med afløb fra danske Unidrain i brusenicherne. De er lige så effektive som almindelige afløb, men modsat den traditionelle firkantede rist, er de designet på en måde, så de næsten ikke er til at få øje på.

Unidrains velkendte linjeafløb har form som en lang smal linje og lægger sig diskret op ad brusenichens bagvæg. På Clarion Hotel The Hub har de blandt andet valgt en Custom fliseløsning, hvor linjeafløbet er skåret ned i marmoret, så det næsten smelter i et med gulvet.

Ifølge indretningsarkitekt Anders Björkén, der har designet hotelsuiterne i elegant boutique-stil, er Unidrains afløb det helt oplagte valg.

– Unidrains afløb er elegante, og de fungerer virkelige godt i vores hotelmiljø, siger han.


Afløb skaber bro mellem nyt og gammelt 

Clarion Hotel The Hub ligger midt i den norske hovedstad tæt på havnefronten ud til den smukke Oslofjord. Hotellet blev opført i forbindelse med vinter-OL i 1952 og hed oprindeligt Hotell Viking. Det blev tegnet af den ikoniske norske arkitekt Knut Knutsen og har for nylig gennemgået en større renovering.

Omdrejningspunktet for renoveringen har været at føre hotellet og dets 810 værelser tilbage til 50’ernes elegante minimalisme og funktionalitet, men med en moderne fortolkning.

Og her kommer Unidrain ind i billede. Linjeafløbene er nemlig på en og samme måde tidløse og minimalistiske. Derfor er de også indretningsarkitekt Anders Björkéns foretrukne badeværelsesafløb. Han står blandt andet bag indretningen af det historiske Grand Hotel i Stockholm og Hotel Vesterbro i København.

– Vi anvender næsten udelukkende Unidrains afløb i vores projekter, siger han.

Foruden det flotte og minimalistiske design er Unidrains afløb også lette at installere.