Energiministeren roser den nye opdaterede App fra DMI.

”Det glæder mig, at DMI nu giver os alle en bedre mulighed for at følge med i vejret. App’en gør vejrudsigten mere personlig og lokal, og den kan være med til at øge trygheden og sikkerheden for borgerne, ikke mindst når vejret raser. Her er det særligt afgørende, at den enkelte borger på en smart måde kan holde sig opdateret, og det kan man nu med app’en,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt

Godt efterårstilbud fra DMI er altså, at Download`e den nye vejr-app i app-store eller Google-play.

Fakta:

  • Med DMI’s vejr-app får du altid dit lokale vejr, uanset hvor i verden du befinder dig.
  • DMI’s Vejr-app viser vejret for 10.000 steder i Danmark, 600 steder på Grønland, 95 steder på Færøerne samt mere end 150.000 steder i verden.
  • DMI’s vejr-app giver mulighed for, at brugerne kan gemme deres egne favoritsteder i Danmark, i Grønland, på Færøerne eller i verden. Favoritterne bliver herefter vist på forsiden, hver gang brugeren åbner den nye app.
  • Den nye vejr-app giver nemmere adgang til DMI’s varsler om farligt vejr. Relevante varsler findes nu på alle lokale vejrudsigter, så det bliver nemmere at se, om der er aktive varsler i området. Samtidigt kan du tilmelde dig varsler for de kommuner, hvor du ønsker at følge vejret.
  • Derudover samler DMI’s vejr-app en masse kendte vejrprodukter på et zoombart kort, så det bliver nemmere at dykke ned i vejrinformationer om radar, lyn, nedbør, vind, vandstand, havtemperaturer, strøm, bølger, lufttryk og satellitbilleder.
  • DMI’s nye app forbedrer visningen af vejret 48 timer frem med vejrdata for temperatur, nedbør og vind på en graf, der tager højde for prognosernes usikkerhed i Danmark.
  • DMI’s vejr-app tager udgangspunkt i, hvor brugerens befinder sig (såkaldt geolokation). Dermed tilbyder app’en automatisk lige præcis den lokale vejrudsigt, der er tættest på brugeren. Geolokation er et valgfrit tilbud til brugerne.
  • DMI’s vejr-app viser et stærkt forbedret radarprodukt, som bl.a. viser en radarfremskrivning. Radarfremskrivning er en prognose for regn og sne den næste halvanden time frem, der ligger i forlængelse af de radarbilleder, brugerne kender fra et nuværende dmi.dk. Det nye radarprodukt har også flere detaljer, og brugeren kan zoomes ind på kortet.
  • Det nye app er designet med baggrund i brugerindsigt og designtests i Danmark, Grønland og Færøerne. Derudover tilgængelighedstestet for bl.a. farveblinde. App’en er udviklet sideløbende med udviklingen af det nye website til dmi.dk.

DMI’s vejr app er lavet til Android 6 og frem og IOS 10 og frem og designet og udviklet sammen med bureauerne Blixt & Dunder og Nodes.