ScanPipe A/S har overtaget VA-grossisten Nyrup plast A/S.

Nyrup Plast opgiver ikke omsætning i deres regnskab. Men et bud fra Dagens VVS er, at den ligger på omkring 80 millioner.

Bruttoavance var i 2022 på 15,8 mio. kr.

Skabt af 14 ansatte.

Med personaleomkostninger på 6,9 mio. kr. og øvrige omkostninger på 14,4 mio. kr. fås en bundlinie før skat på 1,4 mio. kr.

Hvad købsprisen har været for Scanpipe vides ikke, men med det begrænsede overskud, har der været mulighed for en god handel, hvor der er god synergi for overtagelsen.

Nyrup plast er specialiseret i miljørigtige løsninger med særlig ekspertise inden for regn- og spildevandshåndtering. Derudover udfører virksomheden individualiserede projekter inden for bl.a. brønde, tanke, og drænrør.

Netop de grønne løsninger er en stor faktor i Nyrup plasts appel for ScanPipe: ”Hos ScanPipe ser vi et stort behov for miljørigtige løsninger i forhold til eksempelvis regnvandshåndtering og overfladerensning, og de løsninger specialiserer Nyrup plast sig i. Vi ser tilføjelsen af nyrup plast som at vi gør det orange ben i ScanPipe grønnere, og i høj grad styrker vores bæredygtighedsprofil,” fortæller kommerciel direktør i ScanPipe, Mikael Lundgaard.

CEO i Nyrup plast, Rasmus Mørkenborg, har også store forventninger til overtagelsen: ”nyrup plast og ScanPipe er et godt match fordi vi begge er VA-grossister. Det vil give nyrup plast mulighed for at komme bredere ud på det danske marked med solide grønne løsninger, da ScanPipe er landsdækkende med seks afdelinger, heraf fire i Jylland og på Fyn.

Nyrup plast blev etableret i 1953, og beskæftiger i dag 14 medarbejdere. Organisationen i Nyrup plast vil blive organiseret i afløbsdelen af ScanPipe og bringe ekspertise inden for miljøvenlige løsninger til fordel for ScanPipes kunder.

Nyrup plast har sit hovedsæde i Nyrup i Sorø Kommune, og har desuden et afhentningslager i Hvidovre for at imødekomme behovene hos kunder i Storkøbenhavn. Virksomheden fortsætter sin drift fra nuværende lokaler i Nyrup og Hvidovre.