De første boliger integrerer et fuldt holistisk udvalg af intelligente husholdningsapparater, enheder som persienner og HVAC, samt solsystemer og opladning af elbiler i en enkelt app.

Et byggeri af nye familieboliger i Brobyholm i Sverige er på vej til at blive et af de smarteste boligområder i verden på grund af den installerede teknologi. Med muligheden for at generere, dele og optimere energien kan beboerne forvente lavere energiregninger samt forbedret bæredygtighed. Takket være åben teknologi, anvendelse af industristandarder og leverandører, der arbejder sammen om at innovere, har det aldrig været muligt at integrere så meget teknologi og gøre den fuldt sammenhængende i et smart home-byggeri.

Boligerne på Brobyholm bliver de første bygninger, der får adgang til en holistisk smart home-løsning gennem et fælles ABB-free@home®- og Samsung SmartThings-system for at sikre, at de kan administrere deres husholdning problemfrit. Alle smart home-produkter og -enheder vil blive forbundet problemfrit og sikkert via Samsung SmartThings-app’en eller -enheden.

Energidelingsteknologi og -systemer vil være et vigtigt element på Brobyholm. Energidelingen vil betyde, at de vigtigste elektriske aktiver som elbilopladere og solcelleinvertere i området synkroniseres for at optimere energiforbruget gennem belastningsstyring. Samsungs intelligente apparater som varmepumper, vaskemaskiner og opvaskemaskiner kan programmeres til at fungere, når elpriserne er mest overkommelige, og når solenergilagringsniveauerne er tilstrækkelige. Solpaneler på hvert hus vil oplade batterier til hele fællesskabets brug.

Da energipriserne er en af de største bekymringer blandt ledere og befolkninger i hele Europa1, indeholder projektet også et effektivt energistyringssystem, der detaljeret måler energiforbruget, automatisk justerer indvendig belysning baseret på udendørs mørke og optimerer køle- og varmesystemer som reaktion på eksterne temperaturer eller solstråling.

Brobyholm er visionen for det svenske investerings-, innovations- og ejendomsselskab S Property Group og ligger ca. 35 minutter fra Stockholm. Det er ikke kun et partnerskab med teknologigiganterne ABB og Samsung, men også med de skandinaviske boligudviklere OBOS, det portugisiske firma CleanWatts, SMA, en global markedsleder inden for sol- og lagringssystemteknologi og leverandør af intelligent energistyring og e-opladningsløsninger, og Tre Sverige, den globale mobilnetværksoperatør, der leverer 5G til stedet.

Douglas Lundholm, COO hos S Property, siger: “Det nye intelligente community i Brobyholm bliver det første af sin slags. Det energi-smarte samfund vil opfylde de højeste standarder for bæredygtighed ved at trække på de seneste fremskridt inden for teknologi og connectivitet, i hjemmet og på tværs af udviklingen. Et smart samfund, der er højteknologisk og har et lavt CO2-forbrug, bygget til vores fremtid, med tjenester fra sikkerhed til bekvemmelighed, der styres problemfrit med komfort i tankerne.”

Brobyholm vil have 500 (overvejende) énfamiliehuse til salg samt nogle til udlejningsformål, og der forventes en potentiel fremtidig udvidelse af området til 2000. Besøgende kan se teknologien i et live OBOS-udstillingshus i det nærliggende Åkersberga. Det forventes, at den næste generation af samfund, der etableres, vil blive udvidet til andre projekter fra næste år.