Endnu engang kom nytænkning og nye visioner frem ved et DTU-arrangement.

Ved den årlige ph.d.-reception modtog Fabian Bühler fra DTU Mekanik prisen for årets ph.d.-afhandling. Samtidig blev fem andre ph.d.-kandidater og årets ph.d.-vejleder hædret.

Dekan Philip Binning var vært ved fejringen af 156 nye ph.d.-kandidater fra DTU fredag den 22. november. I løbet af eftermiddagen uddelte han priser for årets ph.d.-projekt, til årets ph.d-vejleder og fem priser til yngre forskere, Young Researchers Award.

Prisen for årets ph.d.-projekt gik til Fabian Bühler, der har skrevet sin afhandling på DTU Mekanik. Hans arbejde har været fokuseret på at minimere klimapåvirkningen fra industrielle produktionsprocesser.

Som led i sit projekt har Fabian Bühler udviklet avancerede metoder til at forbedre energieffektiviteten i industrielle processer og til at øge brugen af overskudsvarme i fjernvarmesystemet.

”Arbejdet med afhandlingen har involveret over 20 studerende, der har har haft Fabian Bühler som vejleder på deres afgangsopgaver. Alt i alt er hans ph.d.-afhandling overordentlig værdig til at blive valgt som Årets ph.d.-afhandling,” sagde Philip Binning i sin begrundelse for tildelingen.