Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er passeret.

383 unge vil i Ungeklimaråd

27 januar 2019 kl. 08:00 - 17:00

Der bliver grinet, smilet lidt. Men det er faktisk en god ide`. Et klima-råd for unge. Unge kan komme med nytænkning, “skøre” ideer og skabe kreativitet. Det kan være en ny vej frem.

Men det vakte stor opsigt, da klimaministeren på FN`s klimatopmøde COP24 i den polske by Katowice annoncerede, at han ville nedsætte dette Ungeklimaråd. Han fortalte om idéer og indspark til den kommende klimapolitik herhjemme.

Ansøgningsfeltet er nu opgjort efter fristen udløb ved midnatstid fredag, og interesseresen har været massiv – ialt har 383 unge søgt om plads i rådet.

”Jeg er meget glad for, at hele 383 unge har vist engagement og ansøgt om en plads i Ungeklimarådet. Det vidner om, at klimadagsordenen fylder hos den unge generation, og at de ønsker at gøre en forskel for fremtidens klima” siger Lars Chr. Lilleholt.

Alle ansøgninger er nu klar til at blive vurderet, og efter planen vil klimaministeren udpege rådets medlemmer i februar måned. Derudover vil ministeren udpege en formand for rådet.

”Det er vigtigt for mig, at rådet bliver sammensat så mangfoldigt som overhovedet muligt, således at det afspejler det omgivende samfund som helhed. Så vi kommer både til at kigge på alder, køn, baggrund og uddannelse. Klimaudfordringerne er en alvorlig sag, og derfor er det afgørende, at vi ikke kun tænker traditionelt i forhold til løsningerne, men får friske øjne og idéer på banen. Det er lige netop her, at Ungeklimarådet skal hjælpe regeringen”, siger Lars Chr. Lilleholt.

Detaljer

Dato:
27 januar 2019
Tidspunkt:
08:00 - 17:00