Danfoss’ “Fossil Free Future”-program har fået tildelt 10 millioner EUR i finansiering i Business Finlands udfordringskonkurrence for førende virksomheder. Som en førende virksomhed i Business Finland lancerer Danfoss et omfattende forsknings- og udviklings- og innovationssamarbejde med eksisterende og nye partnere.

Programmet er opdelt i tre områder:

  1. Meget effektiv smart kraftelektronik til elektrificering
  2. Elektrificering til mobilt arbejdsudstyr, smarte energilagringsløsninger og ladeinfrastruktur
  3. Øget effektivitet og omkostningskonkurrenceevne for grøn brintproduktion

Danfoss bygger innovative fossilfrie løsninger, der gør produktion og forbrug af energi smart, ansvarlig og effektiv inden for industri og transport. Målet er at skabe et økosystem af kraftelektronik, der driver bæredygtig, omkostningseffektiv brug af energi, og som kan styrke konkurrencefordele for alle partnere på det globale marked. Danfoss sigter mod at etablere et intelligent effektelektronikøkosystem gennem sine forretningsenheder Danfoss Power Electronics and Drives og Danfoss Editron.

Inden for energiteknologi til industri og transport vokser antallet og det samlede volumen af ​​løsninger, der kræver strømelektronik kraftigt. Programmet har til formål at stimulere denne vækst ved at udvikle løsninger, der muliggør en kommercielt levedygtig grøn omstilling. For eksempel sigter programmet mod at opnå en omkostning på mindre end 2 € pr. kilogram i produktionen af ​​rent brint.

Dette og andre områder kræver udvikling af nye typer løsninger med et meget højt niveau af effekttæthed og digitalisering, der sigter mod en stigning på mere end 40 % i energieffektiviteten. Med hensyn til transportløsninger sigter programmet mod en samlet forbedring på mere end 25 % i brændstofforbruget. For at nå disse mål forsker Danfoss-økosystemet indgående i nye teknologiske løsninger, materialer og digitalisering, såsom brugen af ​​siliciumcarbid i løsninger med meget høj effekttæthed og erstatninger for sjældne materialer som jordmetaller.

“Vores økosystem støtter kraftigt op om den finske regerings mål om at blive CO2-neutral i 2035. Desuden er digitalisering og bæredygtighed vigtige dele af de foreslåede løsninger. Vi har identificeret tre kritiske fokusområder, som alle er vigtige for energiomstillingen. I alle disse områder, har Danfoss en stærk ekspertise og en unik position i værdikæden, hvilket giver os en væsentlig fordel i at lede skabelsen af ​​et økosystem på dette felt,” siger Mika Kulju, President, Danfoss Power Electronics and Drives.

“Elektrificering af transport er en af ​​de stærkeste muligheder for bæredygtig udvikling. Vores speciale er at forbedre effektiviteten af ​​mobilt udstyr. Vi ser stadig meget plads til forbedringer inden for teknologi, men cirkulære økonomiløsninger såsom nye materialer og deres genanvendelse vil også spille ind. en vigtig rolle i takt med, at industrien vokser,” siger Kimmo Rauma, President, Danfoss Editron.

Business Finland er en finsk offentlig organisation, der yder innovationsfinansiering og internationaliseringstjenester og fremmer investeringer i Finland. Business Finlands udfordringskonkurrence – hvor Danfoss deltog med succes – inviterer førende globale virksomheder til at blive drivere af økosystemer dannet af virksomheder af forskellig størrelse og andre aktører. Den seneste udfordringskonkurrence fandt sted i 2022 og er i høj grad finansieret af EU’s genopretningsfond.