Unge iværksættere fra hele verden mødes på DTU som optakt til det internationale P4G-topmøde om partnerskaber for FN´s 17 verdensmål, der afholdes i København den 19.-20. oktober. Aktivitetssporet for de unge – Next Generation P4G – er et initiativ udviklet i et samarbejde mellem danske universiteter og afholdes på DTU Skylab, som har stor erfaring med at understøtte innovation blandt unge.

”DTU har et stærkt engagement i verdensmålene. Det kommer også til udtryk i de projekter, som de studerende kaster sig over og udvikler i DTU’s økosystem af startups. Til P4G-topmødet glæder vi os til at se studerende og unge iværksættere fra hele verden mødes på DTU for at udveksle idéer og løsninger til hinanden og til deltagerne til topmødet,” siger Marie Louise Møllebæk Pollmann-Larsen, projektleder fra DTU Skylab.

Hun forklarer, at DTU Skylab er vant til at tænke i partnerskaber, der kan understøtte innovation og iværksætteri. Det gælder blandt andet initiativerne Young Academics, Young Entrepreneurs og Young Influencers, der alle tre hører under P4G Next Generation, og som er blevet udviklet i tæt partnerskab med bl.a. udenrigsministeriet, P4G, State of Green, Hansen & Ersbøll Agenda og SDG Student Ambassadors.

På Next Generation P4G vil 15 tech-startups fra Danmark, Sydkorea, Kenya og Etiopien præsentere deres bæredygtige løsninger inden for vand, energi, fødevarer, cirkulær økonomi og bæredygtige byer. Derudover vil minister for udviklingssamarbejde i Danmark Ulla Tørnæs, Flemming Besenbacher, formand for Carlsberg Foundation og Mark Watts, Administrerende Direktør for C40, give deres perspektiver på P4G-partnerskaberne og den næste generations rolle i at fremskyndende løsninger på FN´s verdensmål.