Claus Hélix-Nielsen er fra 1. februar udnævnt til ny direktør for DTU Miljø. Han kommer fra en stilling som leder af Water Technology-sektionen samme sted.

Claus Hélix-Nielsen er uddannet civilingeniør fra DTU i 1990, hvorfra han også tog sin ph.d.-grad i 1993. Efter i en årrække at have forsket på flere større universiteter i Danmark og udlandet, blev han i 2003 ansat på DTU. Fra 2006 til marts 2018 har han derudover stået i spidsen for forskningsaktiviteterne i vandteknologifirmaet Aquaporin A/S, som i dag beskæftiger mere end 100 personer i Danmark, Singapore og Kina, med at fremstille og forhandle de membraner, der er resultatet af bl.a. Claus Hélix-Nielsens forskning.

”Claus Hélix-Nielsen vil med sin brede erfaring inden for både forskning, uddannelse og innovation kunne føre DTU Miljø de næste vigtige skridt fremad. Særligt hans solide viden om innovation og virksomhedssamarbejde er et stort plus, som uden tvivl bliver til gavn for DTU i fremtiden,” siger rektor Anders Bjarklev.

Claus Hélix-Nielsen glæder sig til sin nye rolle.

”Jeg vil gerne konsolidere det høje videnskabelige niveau på DTU Miljø og forstærke indsatsen med at omsætte videnskaben til praksis. Det er et solidt grundlag for den rolle, vi som institut kommer til at spille fremover med at bidrage til løsningen af FN’s bæredygtighedsmål. Det ser jeg frem til at stå i spidsen for.”

Claus Hélix-Nielsen er medlem af Danmarks Naturvidenskabelige Akademi og har bl.a. modtaget akademiets Industripris samt European Innovator Award fra den Europæiske Patentorganisation for sit banebrydende arbejde inden for udvikling af biomimetisk membranteknologi.