Grundfos rapporterer den hidtil stærkeste indtjening i virksomhedens historie og den højeste salgsvækst i mere end et årti i halvårsresultatet for 2021.

  • Salgsvækst på 18,4%
  • Nettoomsætning på DKK 14,1 mia.
  • Indtjening før renter og skat (EBIT) på DKK 2.017 mio., en stigning på 89% i forhold til 2020

Grundfos fordobler EBIT i forhold til første halvår af 2020 til DKK 2.017 mio. og leverer rekordhøj indtjeningsgrad og cash flow i deres regnskab for første halvdel af 2021. Salget er steget med 18,4% sammenlignet med 2020, og 7,1% i forhold til 2019 (før COVID-19).

”Det er et fantastisk regnskab. Grundfos er økonomisk stærkere end nogensinde, hvilket giver os den bedst mulige platform til at gennemføre vores ambitiøse strategi og opfylde vores formål om at bidrage til at løse verdens vand- og klimaudfordringer. Jeg er enormt stolt over de resultater vi leverer og over vores medarbejderes dedikation. Jeg kan ikke takke dem nok, ”siger Poul Due Jensen, koncernchef og CEO i Grundfos.

Grundfos har opretholdt fuld produktion og sikret leverancer til kunder på trods af globale udfordringer med materialemangel og fragtkapacitet efter pandemien. Dette har været afgørende for at understøtte væksten i salg og indtjening og dermed levere et regnskab til rekordbøgerne.

“Det er fantastisk at opleve den evne til at finde løsninger som alle Grundfos medarbejdere udviser. Sammen navigerer vi igennem de mange ubekendte som COVID-19-pandemien har ført med sig,” siger Poul Due Jensen og fortsætter, “det er takket være deres hårde arbejde og engagement, at vi i vid udstrækning har kunnet møde vores kunders behov.”