I sidste uge foretog Grundfos et vigtigt skridt for yderligere at styrke sin tilstedeværelse i Serbien, da virksomheden stak skovlen i jorden og påbegyndte en udvidelse af faciliteterne i Indjija.

Efter afslutning forventes udvidelsen at tilføje omkring 17.000 nye kvadratmeter til de eksisterende faciliteter.

”Dette er en vigtig milepæl for os. Det er endnu et skridt i vores udvikling i Serbien. Med vores nye anlæg ser vi frem til at støtte hele koncernen via vores produktionsexpertise, og vi er glade for at få endnu bedre betingelser for at optimere vores setup, samtidig med at vi fortsætter med at introducere bæredygtige initiativer i vores lokaler, ”siger Veljko Todorović, Plant Director hos Indjija Plant and Country Director for Grundfos i Serbien.

Udvidelsen i Indjija vil blandt andet gøre det muligt at introducere en helt ny linje i Serbien, hvorfra Grundfos vil samle sin nyeste generation af handelscirkulatorer.

Dermed vil disse vigtige og efterspurgte pumpeløsninger blive produceret fra Danmark, Frankrig og Serbien, hvilket yderligere styrker Grundfos ‘forsyningskæde og evne til at levere til sine kunder.

Det nye initiativ tiltrak også ekstern opmærksomhed, og den blev overværet af den serbiske premierminister, Ana Brnabić, der kommenterede:

”Grundfos er en af ​​de bedste og mest respektable virksomheder, og jeg vil gerne takke dig for at være en rollemodel for en socialt ansvarlig virksomhed. Du er en meget vigtig spiller i den grønne overgang, og ikke kun en del af den, du er også den, der tilføjer tempo til den. Som premierminister vil jeg gerne fortsætte med at samarbejde med dig og lære af dig, så vi kan replikere din model, og andre virksomheder kan følge dig som rollemodel. ”

Grundfos etablerede sin tilstedeværelse i Indjija, Serbien, i 2013. Siden da har anlægget bevæget sig mod at blive et af de førende anlæg i Grundfos-gruppen med hensyn til produktion af cirkulatorer. I dag spiller det en vigtig rolle i at forsyne ikke mindst vores DBS-kunder med energieffektive cirkulationspumper.