DTU, Danmark Tekniske Universitet har erobret førstepladsen blandt studerende i Ingeniørens imageundersøgelse 2019. Det er første gang siden 2013, at tiltroen til DTU som et karrierefremmende og udviklende sted været så stærk blandt de studerende. Årsagen er ifølge Ingeniøren et målrettet fokus på innovation og bæredygtighed.

Dekan for kandidat- og ph.d.-uddannelserne, professor Philip John Binning siger til Ingeniøren, at det ikke er nogen tilfældighed, at DTU er så populær blandt de studerende.

”Før 2013 havde vi ikke et medlem af direktionen, der var ansvarlig for innovation. Så i forhold til innovation har vi fået et øget fokus. Vi har altid arbejdet med at skabe virksomheder og arbejdspladser, men vi er blevet meget mere konsekvente gennem eksempelvis Skylab,” siger han til Ingeniøren .

Koncerndirektør for innovation og entreprenørskab Marianne Thellersen siger til Ingeniøren, at hun er stolt af DTU Skylabs resultater og den måde, hvorpå legepladsen bliver brugt af både studerende og engagerede folk udefra.

»Det er først og fremmest et læringsmiljø, hvor det er tilladt at fejle. Men mange bruger idéen og drømmen om en startup som gulerod,« siger Marianne Thellersen om innovationsværkstedet.

DTU scorer førstepladsen på 11 ud af 12 parametre – kun på ”Løn og goder” bliver det til en 7. plads.

Blandt de uddannede ingeniører kåres Novo Nordisk for 19. år i træk som den mest attraktive arbejdsplads.