For et par dage siden løb ét af verdens mest prestigefyldte awardshows inden for kommunikation og medier af stablen: New York Festivals.

En af kategorierne, der uddeles priser i, er ’Corporate Image’ (bedste virksomhedsfilm), hvor bidrag fra hele verden vurderes ud fra deres evne til at skildre virksomhedsidentitet og -værdier gennem brug af innovativ manuskriptforfatning, flotte special-effekter og overbevisende fortælleteknikker.

En velrenommeret dommerkomité, bestående af 187 prisbelønnede eksperter fra film- og mediebranchen, tildelte i år den danske designvirksomhed Unidrain sølvet i denne kategori.

Manifestation af rejsen

Marketingchef hos Unidrain Birgitte Arendsdorf Olsen er stolt af prisen og ser den som kulminationen af den udvikling, Unidrain har gennemgået siden firmaet blev etableret i 2003.

– Prisen er en manifestation af en lang rejse, hvor vi er gået fra at producere gulvafløb og opfinde linjeafløbet til at skabe et internationalt brand, der udbreder dansk design og nordisk minimalisme til resten af verden.

Birgitte Arendsdorf Olsen understreger desuden, at filmen er et vigtigt led i at løfte Unidrain fra at være en virksomhed, der kommunikerer om produkter, til at i stedet at lave helhedsorienteret storytelling:

– Vores tilgang til markedet er at skabe en fortælling om, at vi ikke alene er produktleverandør, men et high-end designbrand. Den position har vi allerede skabt i Danmark, og vi er nu godt i gang med at rulle den ud i Norden og resten af verden. I den proces er vores corporate film et vigtigt redskab, og det er derfor et kæmpe skulderklap at modtage den her pris for den.

En helt særlig pris

Prisen adskiller sig fra de priser, Unidrain tidligere har vundet i form af design-awards, der har hædret specifikke produkter. Den har derfor også en særlig betydning for administrerende direktør hos Unidrain Henrik Handschuh:

– At vinde sølv for bedste corporate film betyder ekstra meget for os, fordi prisen er en anerkendelse af os som virksomhed – og ikke alene af specifikke produkter. Prisen er selvfølgelig en stor cadeau til Kongshaug Productions, der har produceret filmen, men den er også en klar blåstempling af Unidrain som en spiller på den helt store designscene.

Dagens VVS – og du kære læser – kan se videoen nedenfor