Virksomhedens tyske selskab, STARK Deutschland, har underskrevet en købsaftale med Tröger & Entenmann Group, der har en omsætning på omkring DKK 0,5 mia.

STARK Deutschland er i dag Tysklands førende virksomhed inden for salg og distribution af tunge byggematerialer til professionelle håndværkere. Den tyske virksomhed betjener flere end 110.000 kunder fra sine 260 bygge- og distributionscentre, der er fordelt på 12 brands.

Opkøbet af den familieejede Tröger & Entenmann Group er et rygstød til STARK Groups strategi om at opnå skalafordele inden for salg og distribution af tunge byggematerialer og samtidig opbygge en stærk forretning inden for specialistområder, der udvider virksomhedens kundekreds.

Den familieejede Tröger & Entenmann Group er med 11 forretninger en stærk regional virksomhed i Syd- og Østtyskland inden for specialistområdet VA og entreprenør. I forvejen er STARK Deutschlands selskab, Muffenrohr Tiefbauhandel, Tysklands næststørste inden for specialistområdet. Med købet af markedets femtestørste virksomhed, Tröger & Entenmann, understreger STARK Group sit fokus og sin position inden for specialistområdet VA og entreprenør.

Adm. direktør i STARK Group Søren P. Olesen siger:

”Tröger & Entenmann Group og STARK Group er et godt match, og jeg glæder mig til at byde 170 nye kollegaer i Tyskland velkommen til STARK-familien.”

”Jeg er taknemmelig for, at en stærk, familieejet virksomhed ser STARK Group som en god ejer. Vi ønsker at drive og udvikle vores eksisterende og nye virksomheder på en måde, der skaber værdi for både medarbejdere og de håndværkere, som virksomheden arbejder sammen med loyalt og oftest gennem mange år.”

STARK Group etablerede i 2019 sin tyske forretning ved købet af Saint-Gobains tyske distributionsforretning. Siden har STARK Group gennemført opkøbet af tag- og facadespecialisten, Melle Gallhöfer, og nu Tröger & Entenmann Group, der begge underbygger virksomhedens delstrategi om at blive stærk inden for specialistområder.

Opkøbet af Tröger & Entenmann Group er betinget af myndighedsgodkendelser. Parterne oplyser ikke de økonomiske eller juridiske detaljer om transaktionen.