Det nye center for DTU Entreprenørship er åbnet.

En formidabel milepæl i DTU`s udvikling og endnu et tegn på, hvor fremsynet DTU tænker.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers markerede åbningen med en lysinstallation, der symboliserede begyndelsen på et nyt eventyr. Og så forsatte han:

”Jeg vil sige noget, som jeg ikke plejer at sige, når jeg lykønsker nogen med noget nyt,” sagde Uddannelses- og Forskningsminister Tommy Ahlers i sin tale.

”Jeg håber, at I fejler. Jeg håber, at I laver mange fejl hver dag. Men jeg håber ikke, at I laver de samme fejl to gange – eller flere. Jeg håber, at I tillader jer selv at prøve en masse nye ting og lærer af fejlene. Det vil ende med, at centeret bliver en succes.”

Kloge ord, der blev fulgt op af lige så visdomme ord af rektor.

”DTU Entrepreneurship er en betydelig udvidelse af vores økosystem for entrepreneurskab og innovation på DTU,” sagde rektor Anders Bjaklev i sin tale.

”Først og fremmest vil man opleve verdensklasseforskning i entreprenørskab. Vi vil arbejde med praksis, ikke teori. Vores forskere, postdocs og ph.d.-studerende vil få ny indsigt i, hvad der virker – og hvorfor det virker. Desuden vil der være mange studerende, masser af undervisning og ikke mindst vil vi udvikle selve undervisningen.

Og så blev der leget “Løvens hule”.

Uddannelses- og Forskningsminister Tommy Ahlers spurgte ind til teknologi, penge og konkurrenter, da han for en kort tid legede ’Løvens Hule’ med to DTU-iværksættere.

Anne Sofie Larsen, der pitchede sin idé ’live’ til ministeren, er på sit sidste år af sin kandidat Design og Innovation på DTU. Sammen med en studerende fra CBS står hun bag studenter- startuppen NoBriner, der udspringer af DTU-kurset Hardtech Entrepreneurship.

Målet for de to studerende er at finde en løsning, der gør afsaltningsanlæg til en miljøvenlig og bæredygtig driftsform ved at omdanne et affaldsprodukt til en ressource. Det skal være med til at give rent drikkevand til svært fremkommelige områder og skabe lokale jobs.

Pøj,pøj til DTU.