TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder kom godt igennem 2023, der ellers var præget af stor usikkerhed. Det viser en netop offentliggjort regnskabsanalyse.

2023 var ellers et år præget af geopolitisk uro, og materiale- og fragtpriserne tog flere rutsjeture.

Men trods turbulensen kom hovedparten af TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder godt gennem året. Indtjeningen pr medarbejder steg fra 2022 til 2023 fra 122.000 til 133.000 pr. medarbejder. En fremgang på 10% og også den gennemsnitlige soliditetsgrad steg en anelse fra 42% til 44%.

Underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne Maria Schougaard Berntsen glæder sig over, at medlemmerne i et år med mange udfordringer og forandringer har været i stand til at tilpasse sig markedets behov.

– Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne anbefaler vi vores medlemmer at øge deres fokus på robusthed. Fordi økonomien og erhvervslivet oftere bliver ramt af kriser og udsving, som er svære at forudse, er det nemlig vigtigt at have et stabilt grundlag for forretningen. Derfor er vi også glade for at se, at soliditetsgraden generelt er blevet løftet i 2023, siger Maria Schougaard Berntsen.

Småt er godt

Især de helt små virksomheder med under ti ansatte har vist gode resultater. De har i særlig grad formået at øge deres gennemsnitlige indtjening per medarbejder, når man sammenligner 2022 med 2023.

– De små virksomheder har været gode til at udnytte de muligheder, der har været i markedet, og til at levere kvalitet og service til deres kunder. De har også haft glæde af, at inflationen er kommet mere i ro, og forbrugerne tør investere mere i nybyggeri og renovering igen, både når det kommer til nye badeværelser og energirenoveringer, forklarer Maria Schougaard Berntsen.

Bæredygtighed og digitalisering

Hun tilføjer, at de gode regnskabstal betyder, at virksomhederne har råd til at fortsætte med at investere i nye teknologier og bæredygtig omstilling.

-Hvis du vil være konkurrencedygtig i dag, er du nødt til at arbejde ambitiøst med at gøre driften mere bæredygtig – og ikke mindst dokumentere det. Hvad enten det handler om grøn kørsel eller affaldshåndtering, så kræver det ressourcer at implementere. Derfor er det positivt, at virksomhederne står stærkt.

– Det gælder også i forhold til at implementere ny teknologi, der kan effektivisere driften og afhjælpe den mangel på arbejdskraft, vi fortsat ser mange steder i branchen. Der skal bruges kræfter på at finde ud af, hvor eksempelvis AI-teknologi giver mest mening at bruge i den løbende drift, konstaterer Maria Schougaard Berntsen.