Grundfos viser selv vejen. Det nye rensningsanlæg i Grundfos`egen produktion er et eksempel på Grundfos, ånden og nytænkning.

Det blev åbnet sidste dag i november. Der spares vand og ingen beskidte rester slipper ud i naturen.

Systemet opsamler og renser spildevand fra den del af fabrikken, som maler de sorte pumpedele. Så er vandet klar til endnu en runde i produktionen.

Det lukkede kredsløb skal bidrage til Grundfos’ mål om at sænke vandforbruget med 50 procent inden 2025 sammenlignet med 2008. Samtidig er det et af virksomhedens bidrag til at løse globale vandudfordringer.

”Bæredygtighed er en integreret del af alle vores produkter og services. Selvfølgelig gælder det også vores fabrikker. Det nye anlæg viser, at vores teknologi kan gøre en positiv forskel, og at vi tager ansvar for, at vores produktion påvirker miljøet mindst muligt. Det er en del af vores bidrag til bæredygtighedsmål nummer 6,” siger Stéphane Simonetta, global chef for produktion hos Grundfos med henvisning til FN’s globale mål om at sikre bæredygtige vandløsninger.

Ny teknologi og massive besparelser
To år har det taget at bygge anlægget, der forventes at kunne spare 10.000 m3 vand om året, svarende til 100 almindelige danske husholdningers årsforbrug. Innovative metoder gør det muligt.

”Rensningsanlægget er pakket med vores nyeste teknologi. Med digitale sensorer, mikrofiltrering, smart dosering og selvfølgelig vores pumper kan vi rengøre fabriksvandet, indtil det når en kvalitet, som gør det muligt at genbruge. Anlægget er et levende eksempel på, hvordan spildevand kan omdannes til værdi,” forklarer Anders Lund Hansen, fabriksdirektør hos Grundfos.