En tonstung vindmølleinstallation står nu som en opsigtsvækkende portal henover havens ikoniske Bjørnemand og gør opmærksom på “Verdensrummet” – en helt ny udstilling, der åbner 18. marts.

Bjørnemanden i Aalborg Zoo har fået vinger – i hvert fald en enkelt. Et stort stykke fra en vindmøllevinge er nemlig opstillet som en hvælving henover havens gamle vartegn. Publikum kan dermed på nærmeste hold opleve en vindmøllevinges gigantiske proportioner og endda gå helt ind i vingen og derfra videre ud i Zoo.

Længere nede i haven er et stykke af vingens spids placeret, så man tydeligt fornemmer, hvor lang vingen oprindeligt har været. 

De store vingestykker stammer fra en 97 meter lang vindmøllevinge og er del af udstillingen “Verdensrummet” – en ny og anderledes udstilling i Zoo om FN’s 17 Verdensmål. Her er et tredje stykke møllevinge placeret ved indgangen. Udstillingen er lavet i tæt samarbejde med Siemens Gamesa, der også har leveret vingestykkerne og den spektakulære portal.

– “Verdensrummet” handler blandt andet om bæredygtig energi, og derfor er det helt fantastisk, at Siemens Gamesa, der jo er verdens næststørste vindmølleproducent, er gået så engageret og generøst med i projektet, siger Søren Sørensen, der er formidlingsansvarlig i Aalborg Zoo. 

Der var brug for flere store kraner for at placere vingestykkerne i Zoo. Den store portal, der vejer cirka det samme som tre velvoksne elefanter, skulle løftes hele vejen over Zooshoppen og ind på plads over Bjørnemanden, og det krævede ikke mindre end 72 tons ballast på kranen. 

– Det var virkelig storslået at se den store portal svæve henover taget og ind i haven, og vi glæder os rigtig meget til at vise vores gæster de imponerende vingestykker og den nye udstilling, siger Søren Sørensen.

I udstillingen møder publikum udvalgte globale mål og ambitionen er at gøre Verdensmål til Hverdagsmål og give inspiration til, hvordan man i sin hverdag kan bidrage til at bevare natur og dyreliv.

– Naturbevaring og formidling herom er Aalborg Zoos vigtigste og fornemste opgave – også når det gælder FNs Verdensmål, og det er baggrunden for, at vi har lavet ”Verdensrummet”, siger Søren Sørensen.