Flot start for Nibe i årets første tre måneder og spændende frasalg og opkøb:

  • Omsætningen steg med 18,5% til 5.763 mio. Kr. (4.862 mio. Kr.)
  • Driftsresultatet steg med 15,7% til 575 mio. Kr. (497 mio. Kr.)
  • Resultat efter finansielle poster steg med 20% til SEK 532 mio. (SEK 443 mio.)
  • Resultat pr. Aktie udgjorde SEK 0,82 (SEK 0,67)
  • Erhvervelse af resterende 55% af aktierne i det italienske selskab Rhoss SpA
  • Ændring i ejerskabet af Schulthess Maschinen AG med 100% af aktierne i selskabet, der sælges til et nyt ejerselskab, hvoraf NIBE ejer 51%

“Vi har haft en stærk start i 2019 med sunde stigninger i både salg og indtjening,” siger Gerteric Lindquist, administrerende direktør og administrerende direktør i NIBE. “Efterspørgslen har varieret meget, hvor produkter med bæredygtighedsprofil og klimakontrolprodukter fortsat har været særligt gode, har specialiserede produkter haft svagere vækst.”

“Da det schweiziske selskab Schulthess Group AG blev opkøbt i 2011, udgjorde det tyske varmepumpefirma Alpha Innotec det meste af virksomheden og var hovedårsagen til overtagelsen. Schulthess Maschinen AG, der udvikler, producerer og sælger vaskemaskiner og tørretumbler, var også en del af gruppen, men det har aldrig været et element i vores kerneforretning. På trods af dette investerede vi stadig stærkt i virksomhedens fortsatte udvikling i otte år. I løbet af de næste tre år vil vi fortsætte med at besidde 51% af aktierne i Schulthess Maschinen AGs nye ejerselskab og derefter gradvist afsætte hele vores aktiebesiddelse i de følgende tre til fire år.

“Forretningsområdet NIBE Climate Solutions fortsætter sine bestræbelser på at styrke sin position som markedsledende leverandør og præsenterede et helt nyt varmepumpeområde, der fokuserer på tilslutning og intelligent styring i løbet af de første tre måneder.”

“Der er fortsat god vækst i forretningsområdet NIBE Element, og det er primært produkter med en klar bæredygtighedsprofil, der har udviklet de bedste markedssegmenter med traditionelle forbrugerprofiler, der har haft en svagere vækst som halvlederindustrien og transportsektoren.”

“Forretningsområdet NIBE Stoves udvikler sig også positivt, og centrale succeshistorier omfatter løbende produktudvikling med både design og effektivitet i fokus .

“Vi har et stærkt produktprogram og en rettidig forretningsfilosofi, der fokuserer på bæredygtighed og energieffektivitet. Vi er økonomisk stabile og velforberedte til yderligere opkøb. Selvom det er svært at lave forudsigelser i det nuværende erhvervsklima, forbliver vi forsigtigt optimistiske omkring 2019 som helhed, siger Lindquist