Bygningsreglementets krav til energivenlig ventilation bliver højere og højere. Og projektering og drift af ventilationssystemer skal ske under BR18’s skærpede minimumskrav til varmegenvinding, lufttransport, måling af elforbruget mm.

I kølvandet på denne udvikling har specialleverandøren BG Burcharth for nyligt valgt fordoble antallet af medarbejdere i sin ventilationsafdeling fra fire til otte.

Stort markedsbehov for mere rådgivning

– I Danmark har vi en stor ventilationsindustri, der årligt omsætter for 1,5-2 milliarder. Samtidig stiller Bygningsreglementet stadigt mere skærpede krav til, at ventilationssystemerne kører med et minimalt energiforbrug. Her oplever vi et stort behov i markedet fra projekterende og udførende for mere rådgivning på området. Forespørgslerne kommer fra mange forskellige kanter, og vi løser derfor både opgaver for ventilationsfirmaer, store entreprenørvirksomheder, tømrermestre og andre kundetyper, fortæller Jan Staack, salgschef hos BG Burcharth.

BG Burcharth har derfor oprustet sin ventilationsforretning og tilbyder rådgivning om og levering af skræddersyede, energieffektive løsninger, der overholder bestemmelserne i BR18. Én af kunderne i virksomhedens fold er Elfirmaet Damgaard, der bl.a. installerer ventilationsanlæg hos nogle af Danmarks store typehusfirmaer.

– Vi bruger BG Burcharth til levering af løsninger til de energivenlige ventilationsanlæg, som vi installerer hos vores kunder. Udover at deres produkter lever op til bygningsreglementets krav, sætter vi pris på, at de bliver leveret dagen efter, vi bestiller dem. Også selvom vi oftest skal bruge store paller. Vi skal nemlig typisk bruge ventilationsanlæg til opførelse af 10-15 huse ca. hver 14. dag, fortæller Morten Damgaard Nielsen, adm. direktør hos Elfirmaet Damgaard.

Et samlet koncept skal sikre energieffektivitet

Med sin nye ventilationsafdeling vil BG Burcharth udfylde et vigtigt ”hul” i markedet for ventilationsløsninger:

– Vi mener ikke, at de udførende og projekterende hidtil har kunnet få både ventilationsprodukter og -rådgivning som et samlet koncept. Det vil vi lave om på med vores nye satsning, hvor vi vil gøre det så nemt for vores kunder som overhovedet muligt. Det eneste, kunden skal gøre, er nemlig at sende os tegningerne over et byggeprojekt – uanset dettes art og størrelse, forklarer Jan Staack.

Ud fra tegningerne beregner BG Burcharth så omkostningsfrit både typen, antallet og placeringerne af ventilationsanlæg, der bør installeres, så de bruger mindst mulig energi, lever op til lovkravene og ikke bliver for pristunge.

– Vi tilbyder altså et samlet, forkromet og skræddersyet forslag til den mest optimale ventilationsløsning. Det gælder, uanset om der er tale om en privat bolig med behov for et enkelt ventilationsanlæg eller et sygehus, der skal bruge 38 strategisk placerede anlæg. Vi mener, at det er vigtigt at kunne tilbyde dette samlede koncept, da det er med til at sikre, at alle typer byggerier kan blive forsynet med den mest energieffektive ventilationsløsning, runder Jan Staack af.