Unge iværksættere, studerende og influencers fra hele verden mødes til Next Generation City Action for at give deres bud og perspektiv på aktuel forskning og innovation om klimaudfordringer i byer. Mødet finder sted tirsdag den 8. oktober på DTU Skylab og leder op til verdenstopmødet C40 World Mayors Summit, som afholdes i København fra 9. – 11. oktober.

På Next Generation City Action vil de unge iværksættere og studerende præsentere en række projekter, blandt andet elektriske knallerter til transport af varer og passagerer i byer og apps, der nudger beboere i tæt isolerede byejendomme til at huske at lufte ud.

”Unge fagfolk har en vigtig stemme i klimadebatten. Studerende viser, hvordan deres forskning og arbejde med konkrete planer for løsninger kan bidrage til strategiudvikling hos borgmestre og kommuner. De unge iværksættere giver virksomheder og byer inspiration med nye innovative teknologiske løsninger på klimaudfordringer. Og unge influencers, der deltager i topmødet, giver input til, hvordan kommunerne kan styrke de unges og ungdomsorganisationernes engagement i byens klimaindsats, ”siger Marie Louise Pollmann-Larsen, projektleder på DTU Skylab.

Next Generation City Action er bygget på en række begivenheder og vil fokusere på de to tematiske områder: næste generations bygninger og CO2-frie gader med fokus på elektrisk transport. I månederne op til topmødet har studerende udarbejdet et overblik over innovative løsninger fra deres universiteter og byer, som de vil fremlægge for de delegerede fra byerne under C40-topmødet i København.

De unge fagfolk kommer fra i alt syv lande: Danmark (50), Colombia (7), Etiopien (7), Kenya (12), Mexico (9), Sydafrika (10) og Sydkorea (3).

Klimahandling i byerne

På den første dag vil 16 unge influencers, der repræsenterer organisationer på klimaområdet, tage på en tur rundt i Danmark for at udforske og udfordre, hvordan ungdommen er involveret i at drive klimahandlinger i kommunerne. Derefter afholdes en officiel åbning og reception på DTU Skylab med foredrag og teknologibasar, som giver deltagerne mulighed for at komme i kontakt med mere end 100 unge fagfolk.

Receptionen markerer afslutningen på en dag, hvor unge internationale iværksættere har udforsket potentielle privat-offentlige partnerskaber og innovative løsninger i byer som veje til at skabe næste generations bygninger og grøn mobilitet.

De unge fagfolks bidrag til C40 World Mayors Summit vil blandt andet kulminere i en begivenhed i Tivoli Congress Center, hvor fem studentergrupper i en afsluttende finale præsenterer deres projekter for en jury bestående af repræsentanter fra de deltagende byer. De studerende præsenterer deres innovative byløsninger for Mexico City, Medellín, Durban, Nairobi og Addis Ababa.