Danfoss har sendt to nye boligventilationsprodukter på markedet. Produkterne er spændende, men det er deres produktnavne ikke. V1.25 og V1.60. Her kunne godt ønskes lidt mere “slag i frikadellen”.

V1.25 er et af de mindste væghængte boligventilationsanlæg med varmegenvinding på det danske marked. V1.25 er ideelt til mindre lejligheder og kæde-/rækkehuse og tilbyder en enkel løsning til et godt indeklima. V1.25 har A i energimærke i kraft af et lavt energiforbrug og en høj varmegenvinding (op til 95%). V1.25 er udstyret med et elektronisk sommerbypass og kan betjenes via en enkel 3-trinsstyring med sommerbypass on/off.

V1.60 er storebror til V1.25 i kraft af størrelse og features. Det betyder at den har større luftkapacitet og dermed kan ventilere mellemstore boliger. V1.60 er samtidig udstyret med et mekanisk bypass, der aktiveres manuelt eller automatisk på baggrund af ude- og indetemperatur. V1.60 deler 3-trinsstyring med V1.25, men derudover aktiveres forceret ventilation automatisk på baggrund af den indbyggede, indstillelige fugtsensor.

De nye modeller kan begge fås i højre- eller venstre-modeller og er primært rettet mod flerfamilieboliger samt tæt-lav byggeri, hvor der er meget lidt plads at gøre med, men hvor man stadig ikke vil gå på kompromis med indeklimaet.

Det eksisterende sortiment, der består af væghængte w1 og w2 samt a2 og 33 til loftsmontager er primært beregnet til villaer, er stadig i sortimentet. Både w og a modeller kan med fordel kobles sammen med boligens varmesystem til én samlet indeklimaløsning styret af det intelligente Danfoss Link panel.