Danfoss etablerer nyt datacenter nær hovedkvarteret på Als. Det sker i samarbejde med Hewlett Packard.

Med en oppetid på 99,9999999999996% er det vigtigste sikret, nemlig adgangen til data og services 24-7.

”Vi bygger et nyt energieffektivt og omkostningseffektivt hjem til vores data og applikationer. Samtidig fortsætter vi vores rejse mod cloud services. Den store udfordring for industrien er at udnytte det bedste fra disse to verdener: Datacentrets mulighed for at servicere de intelligente og højt specialiserede smart factory-applikationer og ”skyens” kontinuerligt voksende antal services og muligheder for at skalere op og ned. Vi er overbeviste om, at vores hybridløsning med en kombination af datacentre og cloud er svaret på at kunne levere stærk innovation og ultimativ effektivitet i vores end-to-end IT-løsninger,” siger Sune Tornbo Baastrup, Senior Vice President og Chief Information Officer, Danfoss.

Datacentrene bygges som moduler, der giver mulighed for at ekspandere centrene i takt med databehovet. Danfoss er verdensførende i at udvikle energieffektive teknologier, og virksomhedens egne datacentre bliver et eksempel på, hvordan man med teknologi kan nedbringe energiforbruget i datacentre.

Køleenergien kan halveres

Der er mulighed for at spare en stor del af den strøm, som datacentre bruger på at køle servere. Danfoss er specialist i køleteknologi og løsninger, som kan spare mere end 50 procent af den energi, som datacentre anvender til at køle. Danfoss har desuden teknologien til at udnytte datacentrenes overskudsvarme, som man i stedet kan anvende til at sende ud i fjernvarmenettet til gavn for forbrugerne – og for klimaet.

Danfoss og Hewlett Packard Enterprise har arbejdet sammen i mere end tre årtier, og etableringen af datacentrene er et logisk næste skridt i parternes samarbejde.

”Danmark er et højtprofileret land, når det gælder vedvarende energi, og det har tiltrukket datacentre fra globale tech-virksomheder. Danmark er allerede verdensførende, når det handler om at holde de miljømæssige konsekvenser af køling på et absolut minimum.  Vi er meget begejstrede for at samarbejde med Danfoss, fordi vi kan se et markant stigende globalt potentiale for en klimavenlig datainfrastruktur,” siger administrerende direktør for Hewlett Packard Enterprise i Danmark, Carsten Regner Nielsen.

Hewlett Packard Enterprise estimerer, at 10 procent af al elektricitet globalt går til IT økosystemet, inklusive datacentrene, og at den fortsatte vækst i mængderne af data gør det til en høj prioritet at reducere klimaftrykket fra digitaliseringen.

Danfoss er dedikeret til FN’s verdensmål og ønsker at gøre en forskel gennem virksomhedens fokus på og udvikling af teknologier, der kan medvirke til at løse de udfordringer, som verden står overfor. Verdensmål 7 om bæredygtig energi er et af de mål, som Danfoss arbejder fokuseret på. Det danske el-forbrug ventes at stige med cirka 24 procent frem mod 2025 – datacentre vil stå for omkring halvdelen af denne stigning– her kommer energieffektive teknologier til at kunne gøre en markant forskel.