“Danmark har kompetencerne, Indien har skalaen”, så klart udtalte Indiens leder Modi det ved det officielle besøg i Danmark.

Og tre danske virksomheder præsenterede i den forbindelse konkrete samarbejdsaftaler.

En af den AVK i Galten.

Ved mødet på Marienborg udvekslede AVK`s direktør Niels Aage Kjær et aftalememorandum (MOU) med Mr. Sarbajit Dep fra Larsen & Toubro (L&T), en indisk multinational virksomhed, der beskæftiger sig med EPC-projekter.

Efterfølgende fandt et erhvervsmøde sted i Dansk Industri (DI), hvor Kjær fik lejlighed til at veksle et par ord med Modi om AVKs nuværende aktiviteter i Indien samt de løsninger, danske virksomheder kan tilbyde.

En win-win for Danmark og Indien

Indien bliver snart verdens mest befolkede land. Det er det største demokrati på planeten. Den indiske regering har udtalt, at de ønsker at øge den vedvarende energikapacitet med mere end 300 gigawatt – det akkumuleres til hele 40 gange den nuværende danske kapacitet. Også Indien står over for udfordringer med – blandt andre områder – drikkevands- og infrastrukturplanlægning. Det betyder gode muligheder for at bringe de danske kompetencer i spil, og vil være en kæmpe faktor til at sætte skub i den lokale eksport af danske produkter og løsninger.

I slutningen af ​​sidste år offentliggjorde den danske regering en ambitiøs eksportstrategi for vandteknologi. Et længe ventet tiltag, der forventes at fordoble eksporten (til 40 mia. kr.) i 2030. Den danske vandindustri har længe efterspurgt en styrket samarbejdsindsats, ikke kun til gavn for nationale eksportører, men også som led i et ønske. at støtte vores FN-mål; især med at sørge for ordentlig vandforsyning til flere mennesker og at få flere regeringer til at se mulighederne i spildevandsrensning og -udnyttelse