Building Green og InnoBYG sætter igen i år fokus på en ildsjæl og et produkt, når Det Bæredygtige Element 2019 uddeles fra Main Stage på udstillingen Building Green i Forum den 30. oktober.

Klimadagsorden har aldrig været mere aktuel, og du kan være med til at synliggøre dem, der går forrest i bæredygtighedens tegn.

Har du et favorit bæredygtigt produkt eller person? Så har juryen nu åbnet for indstillingen til årets pris.

Building Green, der i år er 30. og 31.oktober fra 09.-17.00, blev etableret for at oplyse om udviklingen inden for produkter og idéer til byggeriet med et konstant henblik på bæredygtighed og cirkulær tankegang.
Eventen har eksisteret siden 2011, året hvor København blev kåret som Europas mest miljøvenlige hovedstad. Danmarks CO2-mål var og er fortsat ambitiøse, men der er lang vej til målene. Den danske byggebranche står til ansvar for 40% af Danmarks energiforbrug og 30% af den samlede mængde affald. De seneste år er affald blevet et stort fokuspunkt, da problematikken omkring affald i verdenshavene og på land er stigende. Byggebranchen må stå til regnskab for deres del af forureningen for at ændre denne truende tendens.

Grønne og bæredygtige bygninger bør være en selvfølge
Den langsigtede vision er, at alle nye bygninger skal producere mere energi end de forbruger, og samtidig skal energiforbruget i den eksisterende bygningsmasse nedbringes markant.
Overalt omsættes visionerne til virkelighed – mulighederne er reelle, men der er stadig mange udfordringer og spørgsmål, der skal besvares, inden vi når i mål.
Danmark er i front på denne bane, da mange af virksomheder og initiativtagere allerede har evnet at omsætte visionerne til virkelighed og skabe vedvarende løsninger, der reducerer energiforbruget og CO2-udledningen fra bygninger.

Platform for vidensdeling & produktudstilling
Building Green er en platform for videndeling med skarpe aktører inden for feltet og et samlingspunkt med nøglefærdige produkter for en lang række producenter på den danske bygge- og energiarena med mulighed for at fremvise energiløsninger til det offentlige og private erhvervsliv.
Samtidig skal eventen være med til at styrke muligheden for at udnytte det kæmpe vækstpotentiale, der ligger i den voksende nationale og internationale efterspørgsel efter klimavenlige byggematerialer og løsninger.
Building Green har skabt en unik mulighed for at netværke og lytte til inspirerende og visionære talere fra både ind- og udland. På konferencescenen sættes der fokus på de mest centrale spørgsmål inden for energieffektivt og bæredygtigt byggeri – både fremsynede visioner og konkrete erfaringer præsenteres. På seminarerne får du mulighed for at gå i dybden med mere specifikke emner i et mindre forum.