Drivkraft Danmark var vært for to debatter på årets Folkemøde. Det skete på Infrastrukturens Scene på Havnegade i Allinge. Den første debat var en åben invitation til alle, der overvejer, at deres næste bil skal være en elbil. For der melder sig naturligvis en masse spørgsmål, når man sådan helt skal skifte teknologi fra det velkendte.

Drivkraft Danmark havde vi inviteret eksperter i elbiler og opladning til at svare på. Det var redaktør på Bilbasen Jacob Dalby, forbrugerøkonom Ilyas Dogru fra FDM, Formand for TEKNIQ Henrik Fugmann fra Fugmann A/S og formand for Drivkraft Danmark Peter Rasmussen fra Circle K Danmark A/S.

Fremmødet blandt folkemøde-deltagere vidnede om, at der vitterligt er mange, der både overvejer en elbil som deres næste bil, og at der er også er meget tvivl om, hvad der er det rette for den enkelte i forhold til elbiler, rækkevidde og typer af opladning! Før debatten kom Circle K med “lade-kaffe” til alle, hvilket var meget populært.

Den næste debat Drivkraft Danmark var vært for, var en debat om elektrificering af den tunge transport: “Kan vi gøre den tunge transport helt elektrisk?”  I denne debat så man på, hvad skal der til, for at vi får udviklingen op i gear og flere el-lastbiler på vejene. Der taltes om de modeller der er på vej indenfor ellastbiler og batterier, vi talte om den alt for lange tilslutnings-tid fra netselskaberne, hvordan vi bedst udnytter den eksisterende infrastruktur og hvor vi skal lægge os i forhold til marked versus offentlig planlægning og støtte, gode og dårlige erfaringer fra Europa osv.

Også her en masse interesserede  og engagerede folkemødedeltagere i publikum 0g vidende eksperter i form af Head of New Mobilities Development i TotalEnergies Anne-Mette Møller, direktør i Cerius/Radius Jens Fossar Madsen, rådgiver klima og transport i Rådet for Grøn Omstilling Daria Rivin, politisk chef Jeppe Hartmann og direktør Jacob Stahl Otte fra Drivkraft Danmark.