Det er et formidabelt initiativ, som nogle danske forsyninger og virksomheder har taget.

Det er vejen frem. I denne omgang gjaldt det vandforsyning i Ghana.

Her besøgte en delegation fra byen Tema sammen med Ghana Water den danske by Aarhus for at finde inspiration til, hvordan man skaber en effektiv og bæredygtig vandforvaltning.

I de to dage besøgte delegationen et topmoderne spildevandsanlæg, et moderne vandrensningsanlæg i Århus og en flok lokale danske virksomheder, der producerer førsteklasses teknologi til vandsektoren – blandt disse, AVK i Galten.

På vej mod mere bæredygtig vandforvaltning investerer
Ghana i høj grad i at forbedre deres nationale vandforsyning. Udfordringer forbliver dog stadig, som et højt vandniveau uden indtægter og dårlig drift og vedligeholdelse af vandinfrastrukturen. På baggrund af disse udfordringer har byen Tema og Ghana Water Limited Company igangsat et strategisk sektorsamarbejde (SSC) med Århus Kommune og Aarhus Vand A / S; Århus vandforsyning. Ifølge borgmesteren Tema, Felix Mensah Nii Nang-La, har byen et alvorligt problem med ubehandlet spildevand, der forurener deres søer og laguner. Noget der får dem til at se til Århus for inspiration:

“Hvis man ser på floder, søer og laguner i Århus, ser man ikke noget meget forurenet vand, fordi der er en effektiv spildevandsbehandling på plads. Dette er et af de områder, hvor vi leder efter ideer og inspiration om dette besøg i Aarhus og i vores fremtidige samarbejde. “

Med henblik på bedre og mere effektiv udbud og behandling understreger delegationen vigtigheden af ​​at fokusere på de nuværende resultater og forbedringsforandringer: “Selvfølgelig kan vi ikke replikere præcis det vi ser i Århus, hvor operationerne automatiseres. Men det handler ikke om at komme til, hvad Aarhus Water gør. Det handler om at gøre vores processer mere effektive og forbedre vores nuværende ydeevne. “, Siger Clifford Abdullah Braimah, administrerende direktør for Ghana Water.

Som udgangspunkt for byen Tema vil effektivere planlægning hjælpe med at reducere omkostningerne, ad hoc vedligeholdelse og store vandtab.

Besøget var en fantastisk måde at vise virksomhedernes nyeste teknologier og nyskabelser på, men også en fantastisk måde for Danmark at virkelig bane de danske løsninger på vandforsyning og -behandling. Som Global Brand Manager af AVK, Michael Ramlau Hansen, sætter det:

“Dette besøg var strålende, fordi der var mange gode spørgsmål. Det var virkelig folk fra operationen, som ved, hvad de taler om. De står over for nogle udfordringer, vi har nogle løsninger, og det er et perfekt match.”

Samarbejdet forventes at føre til en aftale om et treårigt projekt, som i sidste ende skal udvikle sig til en model for vandforsyning og behandling – et, der forhåbentlig kan udbygges fra Tema til resten af ​​Ghana .

Besøget fra delegationen fra byen Tema og Ghana Water til deres partnere i Aarhus, Aarhus Kommune og Aarhus Vand indgår i det strategiske sektorsamarbejde støttet af Danida og ledsaget af Danmarks ambassade i Accra