Aarhus Universitet har taget et stort skridt mod en grønnere fremtid med lanceringen af et stort solcelleanlæg på DTU Risø Campus i Roskilde. Dette initiativ er ikke kun et vidnesbyrd om vilje og teknologisk kunnen, men et effektivt bidrag til universitetets visionære målsætning om at opnå CO2-neutralitet inden 2040.
Aarhus Universitet har taget endnu et væsentligt skridt i retning mod at opnå sine ambitiøse klimamål ved at installere solceller på flere af bygningerne på DTU Risø Campus i Roskilde. Med 875 solpaneler, der strækker sig over 1.708 kvadratmeter på fem bygninger, forventes dette imponerende anlæg at producere 349.008 kWh om året. Projektet er en del af universitetets klimastrategi for 2020-2025, der sigter mod at reducere CO2-udledningen med 35% inden 2025 og nå fuld CO2-neutralitet i 2040.
Som led i denne strategi vurderes alle bygningstage på Aarhus Universitet, herunder DTU Risø Campus, for deres potentiale til at understøtte solcelleinstallationer. Roskilde er en af fire lokationer, hvor Faculty of Technical Sciences har igangværende solcelleprojekter. De store, fritliggende bygninger på campus er særligt velegnede til denne form for energiproduktion.
“Det er dejligt, at solcelleprojektet i Roskilde er kommet så langt, at det kan tages i brug. Universitetet har et ansvar for grøn omstilling, og vi vil gerne engagere os i at udvikle samfundet i en bæredygtig retning,” udtaler Eskild Holm Nielsen, Dekan for Faculty of Technical Sciences på Aarhus Universitet.
Installationen af solcellerne på DTU Risø Campus er udført af solenergispecialisten Co2Pro. Dette samarbejde er en vigtig del af firmaets overordnede vision om at fremme grøn energi i hele Danmark.
“Vi er stolte af at være den professionelle samarbejdspartner med Aarhus Universitet, der aktivt bidrager til at fremme den grønne omstilling i både industri, erhverv, offentlige sektorer og hos private aktører,” udtaler Jan Østergård, salgschef hos Co2Pro. Vores mål er at skabe en grønnere og mere bæredygtig fremtid ved at reducere barriererne for adgang til solenergi og energilagring. Vi ønsker, at grøn energi bliver et naturligt, økonomisk og let valg for alle, og vi arbejder hver dag for at gøre denne vision til virkelighed.
Projektet understøtter samtidig udviklingen af RISØ Gateway. Denne nye bydel, der er en del af partnerskabsaftalen mellem DTU, Roskilde Kommune og Andel, vil blive et eksempel på, hvordan grønne teknologier kan integreres i fremtidens byer for at skabe mere bæredygtige og biodiverse bydele.