Både de såkaldte impact fonde og de danske pensionsselskaber investerer grønt. Det velhavere og det pensionsindeståender, som vil vise en grøn, bæredygtig vej frem.

En impactfond er en investering i bæredygtig udvikling uden at gå på kompromis med muligheden for et finansielt afkast. Sådan beskriver Danske Bank de to impact fonde, som de har. Et for selskaber, der leverer vandløsninger over hele verden, og et for selskaber med bæredygtig udvikling.

Det er Impax Asset Management, som ejer Danske Banks fonde , og de melder om 5-dobling af investering på bare 3 år, til over 100 milliarder i dag.

Danske forsikringsselskaber investerer også grønt og deres investering i grøn energi har også passeret 100 milliarder kroner.

Fra 2014 til 2017 er investeringerne biobrændsel,vindmøller og sol gået fra 41 mia. til 101 mia.

For hver dansk pensionskrone, der investeres i sorte, miljøbelastende energikilder som olie, kul og gas, investerer selskaberne nu i gennemsnit 5 kr. i de grønne og vedvarende energikilder, viser en ny medlemsundersøgelse udarbejdet af brancheorganisationen Forsikring & Pension.