Aalborg Universitet har i nu 50 år via forskning, dimittender og innovation bidraget til at løse tidens store samfundsudfordringer.

Og det er et kreativt universitet, som nyder stor anerkendelse, der fejres.

Universitetet har igennem alle årene bestræbt sig på at være et universitet i tiden og til tiden.

Aalborg Universitet har siden 1974 dannet og uddannet unge mennesker på baggrund af forskning af højeste internationale klasse for på den måde at kunne bidrage til at skabe viden for verden, innovation og forandring.

Aalborg Universitets har med sin internationalt anerkendte og unikke læringsmodel for problembaseret læring (PBL) skabt særlige rammer for at løse samfundets problemer gennem tætte samarbejder med omverdenen.

Aalborg Universitet er, som H.M. Dronning Margrethe II udtrykte ønske om ved sin tale til indvielsen, ”et sted hvoraf, der går ry”.

Dronningen lagde også i sin indvielsestale tilbage i 1974 vægt på, at universitetet i Nordjylland skabte mulighed for, at flere unge nordjyder kunne fuldføre en uddannelse i deres hjemegn – til gavn for landsdelens og Danmarks udvikling:

”Det er i dag en mærkedag – ikke bare for Aalborg og Nordjylland, men for hele landet.

En fortjent fejring af 50 års mærkedagen med deltagelse af H.M. Dronning Mary.

Det sker fredag den 19. april 2024 kl. 16.00-18.00
Musikkens Hus, Musikkens Pl. 1, 9000 Aalborg. 


Program:

14.30: Ankomst presse

15.00-15.45: Ankomst gæster

15:55: Ankomst H.M. Dronning Mary

16:00: Jubilæumsfejring i koncertsalen

18:00: Middag

Programmet byder på taler og prisoverrækkelser til universitetets forskere og studerende. Kunstnerisk og musikalske indslag fra blandt andre Australiens talentfulde operastjerne Siobhan Stagg, den ukrainske sandkunstner Kseniya Simonova samt danser og koreograf Selene Muñoz.

Tillykke Aalborg og tillykke Danmark.