Filmen er den Oscar-vindende filminstruktør, Orlando von Einsiedels seneste projekt og kan nu streames på Amazon Prime.

Det er med stolthed, at Poul Due Jensens Fond i samarbejde med den Oscar-vindende filminstruktør, Orlando von Einsiedel, kan præsentere INTO DUST. Filmen er baseret på en sand historie og sætter fokus på værdien af vand ved at hylde dem, der utrætteligt arbejder for at sikre de nødvendige løsninger. Dramadokumentaren fortæller den ekstraordinære historie om Perween Rahman, en kvinde, som ofrede alt for at sikre rent og godt drikkevand vand til de fattigste områder i Karachi.

I dag er de færreste bevidste om, hvor alvorlige udfordringer med vand, verden står over for. Det er en udbredt opfattelse, at investeringer i vand er bekostelige med lange tilbagebetalingsperioder, og at mindre vandforbrug vil betyde en forringelse af vores komfortniveau. Men det er nødvendigt, at vi ændrer vores måde at tænke om dette på, da der ikke er nogen vej uden om det faktum, at verden befinder sig i en stor vandkrise. Ifølge FN har mere end 2 milliarder mennesker ikke adgang til sikkert drikkevand, og 785 millioner mennesker lever uden adgang til basal vandforsyning. Disse tal forventes at stige som følge af klimaforandringerne, og det sætter virkelig de problemer, vi oplever i dag, i perspektiv. Adgang til sikkert drikkevand er en menneskeret. Derfor lever vi ikke op til vores forpligtelser som et globalt samfund.

”For to år siden besluttede Poul Due Jensens Fond sig for at engagere sig i et særligt projekt for at hjælpe verden med at forstå den globale vandkrises alvorlige konsekvenser. I dag er vi stolte over at kunne præsentere INTO DUST,” siger Kim Nøhr Skibsted, Executive Director, Grundfos Foundation.

INTO DUST fokuserer på en kvindes modige indsats for at bekæmpe et uretfærdigt system, hvor fattige områder frarøves deres retmæssige vandforsyning og tvinges til at betale høje priser for adgang til vand – men baggrunden for filmen skal ses i lyset af en global vandkrise. Faktisk vil byer rundt om i hele verden komme til opleve mangel på vand i løbet af de kommende år, hvis ikke der gøres noget. Storbyer, der forventes at opleve vandmangel inden 2030, tæller blandt andet San Francisco, Houston, Rio de Janeiro, Madrid, Rom, London, Tel Aviv, Durban, Cape Town, Tokyo, Beijing, Manila, Jakarta, Sydney, Melbourne.

Når det kommer til vand, så deler Poul Due Jensens Fond og Grundfos samme værdier og overordnede formål. Poul Due Jensens Fond har i årevis arbejdet tæt sammen med nogle af verdens mest erfarne NGO’er om at skaffe adgang til godt drikkevand til nogle af verdens fattigste. Ved at bruge erfaringerne fra fondens eget arbejde i felten besluttede Poul Due Jensens Fond sig for at involvere sig i et filmprojekt, der sætter fokus på de risici, en vandkrise fører med sig.

”Både Poul Due Jensens Fond og Grundfos ønsker at spille en afgørende rolle i at løse verdens vand- og klimaudfordringer. Alle interessenter skal bidrage til at sikre, at vi løser vandkrisen og lever op til vores forpligtelser,” siger Poul Due Jensen, Group President & CEO, Grundfos.

Om filmen siger Orlando von Einsiedel, INTO DUST’s filminstruktør: ”Dette er en historie, der virkelig talte til mig på flere niveauer, og vi tænkte over, hvordan vi kunne hylde Perween Rahmans ekstraordinære liv og arbejde og samtidig lave en film, der sætter gang i en dialog om den globale vandkrise. Vi gik væk fra det traditionelle dokumentarformat og valgte i stedet at fortælle en dokudramatisk historie, som vi håber, at seerne følelsesmæssigt kan relatere sig til. Derudover ville vi også vise, at når mængden af vand begynder at blive knap, så medfører det ikke kun, at vandhanerne løber tør. Følgerne mærkes alle steder i samfundet – socialt, økonomisk, politisk og miljømæssigt.”

Efter en række udskydelser på grund af COVID-19 er INTO DUST nu endelig klar til at blive delt med verden og er tilgængelig på streaming-tjenesten Amazon Prime.

Det er muligt at finde mere information om både filmen og den globale vandkrise på filmens hjemmeside intodustmovie.com.