De radikale og Danfoss`adm. direktør Kim Fausing har fået en pæn placering i gårsdagens week-end udgave af Børsen.

På side 4 er der en fin kronik med billeder af Kim Fausing og Morten Helveg Petersen. Kim Fausing præsenteres som administrerende direktør Danfoss, og Morten Helweg Petersen præsenteres som MEP, spidskandidat til Europa-Parlamentet.

Danfoss-direktøren udsender et helt forkert signal ved at blive koblet så tæt sammen med et enkelt parti to dag før EU-valget. Det er mangel på dømmekraft, og det er synd for Danfoss, den dygtige virksomhed og de mange medarbejdere at opleve, at Danfoss og de radikale går hånd i hånd.

Kronikkens overskrift er ” Danmark skal bane vejen for et grønnere EU”. Og de synspunkter som fremkommer i kronikken er rammer plet, og passer også ind i filosofien omkring Danfoss og firmaets visioner.

Kronikken starter:

“Vi er i fuld gang med at tabe klimakampen. Verdens energiforbrug steg med 2,3 % i 2018- den kraftigste stigning ti år. Det fik den globale energirelaterede CO2-emission til at stige med 1,7% til 33 gigaton, ifølge tal fra International Energy Agency.

Det kan ikke fortsætte. For vi har allerede løsningerne, og vi har så meget at byde på i Danmark. Derfor skal vi gå forrest og gøre Europa grønnere-til gavn for klimaet”.

Hvem er vi?

Er det de radikale og Danfoss?

Kronikken slutter:

“Ingen kan løse klimakampen alene. Ikke politikerne, ikke virksomhederne, ikke borgerne. Men hvis vi gør det sammen, så kan vi”.

Her er “vi” nok os alle sammen.

– Eller er det de radikale og Danfoss?