Valgkampen spidser til i disse dage i takt med, at partierne fremlægger deres løfter til vælgerne, inden turen går mod stemmeboksene den 5. juni. Senest kunne Socialdemokratiet i går fremlægge deres bud på den økonomiske politik, der skal bære Danmark og velfærdssamfundet videre de kommende år.

Udspillet indeholder blandt andet flere milliarder til velfærd og en udvidelse af den offentlige sektor. Noget, der får panderynkerne til at træde frem hos Tekniq Arbejdsgiverne.

”Løfterne kan kun indfries, hvis der er vækst i samfundet, og det sker ikke af sig selv. Udspillet fra Socialdemokraterne indeholder en masse løfter til vælgerne, men ikke mange reelle svar på, hvordan væksten skal realiseres,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Han synes generelt, der mangler en lang række konkrete svar i udspillet.

”Socialdemokraterne fortæller, at de vil øge de offentlige udgifter, vil sende folk tidligere på pension og skrue op for skatter og afgifter. Men de fortæller ikke, hvordan det skal lykkes at hjælpe erhvervslivet med at skabe den vækst, der er hele forudsætningen for, at danskerne kan opnå både øget velfærd og velstand,” siger Niels Jørgen Hansen.

Han frygter, at det opstillede udspil vil forringe erhvervslivets vækstbetingelser de kommende år.

”Det siger sig selv, at udbuddet af arbejdskraft til de private virksomheder vil blive mindre, når man vælger at udvide den offentlige sektor og giver flere mulighed for at gå tidligere på pension. Også en del af skatteforslagene vil gøre det sværere for virksomhederne at udvikle sig. Det er den helt forkerte vej at gå i en tid, hvor erhvervslivet har så stor brug for dygtige medarbejdere,” siger Niels Jørgen Hansen.

”S skylder at give svar på, hvordan de vil gøre det muligt for virksomhederne at skabe den værdi og vækst, der skal til for at øge velfærd og forbrug,” siger Niels Jørgen Hansen.