For nylig præsenterede EU-Kommissionen et nyt initiativ, der skal sætte gang i en ”Renoveringsbølge” af Europa. Målet er at energirenovere 35 millioner bygninger frem til 2030 ved at fordoble renoveringsprocenten.

Det kan potentielt give et ekstra boost til dansk byggeri.

For initiativet stiller et krav til, at medlemslandene skriver energirenovering øverst på deres prioriteringsliste, før de kan nyde godt af EU’s fond til økonomisk genopretning efter coronakrisen.

9,8 milliarder kroner lyder estimatet på, hvor meget Danmark modtager fra fonden i perioden 2021-2022. Det skriver Folketingets EU-oplysning.

Hvis Danmark vil have fingrene i de milliarder, og ”Renoveringsbølge”-initiativet bliver godkendt af EU-Parlamentet og Ministerrådet, så er der altså en god sum penge til danske energirenoveringer i sigte.

Samtidig sætter initiativet en politisk retning fra EU, som TEKNIQ Arbejdsgiverne også gjort opmærksom på flere gange: Den grønne omstilling og genopretningen af økonomien går hånd i hånd.

EU-Kommissionen forventer, at initiativet vil skabe 160.000 grønne jobs i byggesektoren – og samtidig sænke CO2-udledningen, forbedre indeklimaet og fremme digitalisering.