I Tyskland har de gjort. 3,5 milliarder til bedre ventilation i offentlige bygninger.

Fabrikantforeningen Veltek er nu igang med også at vise vejen.

Adm. direktør i Veltek per Rømer Kofod udtaler: “set i lyset af hele Coronasituationen kunne renoveringer af de danske folkeskoler være et godt sted at starte. VELTEK har i årevis påpeget over for beslutningstagerne, at indeklimaet i langt de fleste folkeskoler stadig er katastrofalt ringe. Derfor har VELTEK Ventilation sammen har en lang række af aktører udgivet rapporten ”Sådan skaber vi et bedre indeklima i folkeskolen” – der indeholder en lang række konkrete indeklimaforslag, som er blevet præsenteret for boligminister Kaare Dybvad.

Samtidig viser mere og mere forskning, at Coronavirus spreder sig med aerosoler, hvilket har fået den tyske regering til at afsætte 3,5 milliarder kroner til at forbedre ventilationssystemerne i offentlige bygninger – herunder skoler. Vi kan kun opfordre til, at vi her følger det tyske eksempel. Incitamentet til faktisk at få gjort noget ved skolernes indeklima har aldrig været større end nu.”

“Skoleelevers indeklima, og dermed deres sundhed, indlæring og trivsel, er en sag, man umuligt kan være imod, og det er ikke en sag, som VELTEK slipper” fastslår direktøren.