Rockwools topchef, Leningrads guvernør og den danske ambassadør i Rusland var alle til stede ved starten på etableringen af Rockwools nye produktionslinie på Rockwool fabrikken i Wyborg ved St.Petersborg i Rusland.

Den nye produktionslinie skal udnytte Rockwools ny-udviklede elektriske smeltemetode. “Vi kan spare 50% i CO2-udledning ved at udnytte den nye smeltemetode og ved at udnytte vedvarende energi”, fastslår Rockwools topchef, Group CEO Jens Birgersson. ”

Rockwool, der har haft fabrikken i 15 år, forventer de kommende år at investere mere end 1,5 milliarder og skabe omkring 70 nye jobs. Fabrikken leverer i dag til det nordvestlige og centrale Rusland samt til Finland.

Leningrads Guvernør Allexander Drozdenko glæder sig over Rockwools planer. ” Rockwool viser med det nye initiativ igen nytænkning, og viser hvordan der kan skabes reduktioner i CO2 i årene fremover. Vi er stolte over at have en fabrik, som tænker grønt og ikke er bange for at investere”.

Også Finlands miljøminister roste Rockwool og slog fast, at med de nye produkter kan det være med til, at Finland når målet for 2035 på CO2-neutralitet i Finland.